Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Pozdravljeni!IMG 5941

Na naši šoli smo posebni ljudje, tako dijaki kot profesorji. In živalce mnogih vrst. Smo drugačni od drugih, pogosto v družbi s plazilci, glodavci, štirinožci, in to v prostem času, kdaj tudi med poukom. To, da komu kaj »pokuka« izza rokava ali iz kapuce, pri nas ni nič nenavadnega.

Sicer pa, vabimo vas, da se sprehodite skozi našo šolo, se pogovorite z našimi dijaki in učitelji. Videli boste, da imamo tudi več specialnih učilnic, v katerih dijaki izvajajo laboratorijsko delo in se pripravljajo na delo z živalmi. Preko projektnega dela se gimnazijci četrtih letnikov spoznajo z zahtevnejšimi izzivi, s kakršnimi se srečujejo mnogi šele v času študija. Del naloge izvedejo skupaj z zunanjimi mentorji v laboratorijih različnih fakultet in v pomembnih raziskovalnih ustanovah. Z nalogami kandidirajo tudi na različnih razpisih in da je njihovo delo izjemno, pričajo mnoge nagrade. Veterinarske tehnike bomo že drugo leto zapored odpeljali na Ciper na delovno prakso, tečejo pa tudi pogovori o izmenjavi dijakov z Irsko pa o dvotedenski delovni praksi v Italiji.

Dijaki obeh programov in učitelji se družimo tudi ob različnih večdnevnih dejavnostih: nekateri na razrednem taboru, drugi pri tretji uri športne vzgoje (na tridnevnem pohodništvu ali gorništvu, smučanju, kolesarjenju in na jahalnem vikendu itd.).

Pomembna nam je ljubezen do živali, trudimo se tudi za prijazne in spoštljive odnose med ljudmi. Želimo si, da bi dijaki ob koncu izobraževanja nesli s seboj ne le znanje, ki je danes dosegljivo na vsakem koraku, temveč da bi skozi šolanje doumeli pomen znanja in vrednot.

Marjana Mastinšek-Šuštar, ravnateljica