Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

IMG 1611 resizeApril je mesec knjige. Na naši šoli ga letos že enajstič praznujemo z akcijo Podarim-dobim knjigo. Akcija se je začela v ponedeljek, 4. aprila 2016.
V torek, 5. aprila, smo na uradni otvoritvi dobili tudi zmagovalke letošnjega literarnega natečaja z naslovom Rad/a imam živali. Po mnenju komisije je najboljši prispevek napisala Nina Barborič iz 1. a razreda. Avtorica se v razpravi polemično loti trditve iz naslova in v svojem izvajanju pokaže zrelost, ki presega mladost avtorice. Za svoje razmišljanje si zasluži vse čestitke predvsem po naravovarstveni plati.

Drugo mesto je pripadlo Nini Jelovšek iz 1. vt razreda, tretje pa Juliji Logar iz 2. b razreda. Njihovi prispevki so razstavljeni in ponujeni v branje v šolski knjižnici. Zmagovalcem je čestitala in jih obdarila s piškoti ravnateljica, prof. slov. Marjana Mastinšek Šuštar.
Knjige za akcijo Podarim-dobim knjigo se zbirajo že vse leto, nekaj so jih prispevali profesorji in drugi zaposleni pa tudi zunanji darovalci.
Dijaki ste vabljeni, da prinesete svoje že prebrane knjige, stripe in revije v šolsko knjižnico. Tam bodo počakale na nove bralce, sami pa si boste iz ponujenega izbrali kaj novega. Akcija bo trajala ves mesec, prisrčno vabljeni!
Prijetno branje vam želi knjižničarka!