Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

20190704 140703V četrtek, 4. julija 2019 ob 12. uri smo imeli predpočitniško srečanje oz. pogovor o knjigi z naslovom Moje najljubše pesmi. Žal se srečanje ni odvijalo med pomladnimi travami in drevesi, kakor je bilo napovedano v vabilu, ker imamo na dvorišču v Mestnem logu gradbišče, pa tudi vreme se je držalo bolj kislo in smo raje ostale kar v knjižnici.

Srečalo se nas je pet, samih deklet. S seboj smo prinesle izbrane pesmi in jih izmenično prebirale in komentirale. Izbor avtorjev, slogov in tematik je bil raznolik in zanimiv. Slišale smo pesmi Ivana Minattija, Ferija Lainščka, Edvarda Kocbeka, Andreja Rozmana Roze, Josipa Ostija, Toneta Kuntnerja, Saše Vegri, Alenke Rebula, Williama Butlerja Yeatsa in Karla Destovnika Kajuha. Na mizi pa so se znašle tudi knjige drugih avtorjev. Brale, poslušale, komentirale in čustvovale smo Mojca Cigler, Bojana Žižek, Andreja Petek in Sava Osole z GVŠ. Z Ižanske ceste je na naše srečanje prišla Ana Pančur. Bil je dragocen trenutek, ki nam je naselil lepe misli v dušo in ki bi ga želele ponoviti.
Sklenile smo, da organiziramo PONOVNO SREČANJE z enakim naslovom, ki bo predvidoma v drugi polovici septembra. Točen čas in kraj jesenskega srečanja bo javljen septembra. Vabljeni vsi, ki danes niste utegnili!

ZAPISALA Sava Osole