Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Šolska knjižnica v sodelovanju z aktivom slovenistk in zunanjimi člani razpisuje natečaj za besedila, fotografije in likovne izdelke z naslovom Telefon – moj prijatelj. Najboljša dela bodo nagrajena.

Sodelujejo lahko vsi dijaki GVŠ, od prvega do četrtega letnika. Prispevke bo ocenila tričlanska komisija v sestavi knjižničarka, za besedila še ravnateljica in profesorica slovenščine, za fotografije dva fotografa in za likovna dela dve profesorici likovnega pouka.

Prispevke pripravite in oddate do ponedeljka, 15. aprila 2019. Razglasitev najboljših bo konec aprila ob zaprtju meseca knjige v šolski knjižnici.

Besedila in fotografije pošljite po elektronski pošti na naslov knjižničarke Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. 

Likovne izdelke osebno oddate v knjižnici ali prof. Suzani Hajdinjak (v prvi polovici aprila bo knjižničarka odsotna). Če ne želite objave svojega imena, se lahko »skrijete« za psevdonim oz. umetniško ime, vendar mora vsaj komisija poznati vašo identiteto, če bo besedilo med nagrajenimi.

Dolžina besedila in žanr nista določena, tudi likovno tehniko in motiv fotografiranja izberete sami.

V besedilu lahko opišete, kaj vam pomeni telefon, kaj vam je pri vašem telefonu najbolj všeč in kaj vas moti. Ali je v šoli, ki jo obiskujete, uporaba mobilnih telefonov dovoljena, kdaj in kje in kaj si vi mislite o tem. Kako pogosto in kje vse uporabljate telefon, kaj točno z njim počnete in kakšne posledice ima to v vašem vsakdanjem življenju? Morda je vaš telefon nekaj posebnega ali pa ga uporabljate na poseben način? Kaj o tem pravijo profesorji in kaj vaši starši in kaj vaši sošolci in prijatelji? Se je v šoli v zvezi z uporabo mobilnih telefonov zgodil kak zanimiv dogodek? Kaj vam osebno telefon pomeni in ali ste morda odvisni od njegove uporabe? Opišite, fotografirajte ali naslikajte vse, kar vam v zvezi z vašim mobilnikom vzbuja živahna čustva in se vam zdi vredno predstavitve. Bodite ustvarjalni, iskrivi in duhoviti, predvsem pa originalni!

Vsi prispevki morajo biti originalna avtorska dela. Avtorji prispevkov se strinjajo, da se njihov izdelek ali deli besedila lahko objavijo na šolski spletni strani ali v šolskih publikacijah. Po želji avtorja se objavijo brez navedbe avtorjevega imena. Odločitev komisije o nagrajencih je dokončna. Prepozno prispelih prispevkov ne bomo mogli upoštevati.

Premislite, pripravite pripomočke in veselo na delo!

Sava Osole