Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Vabljeni v knjižnico

Knjižnica že eno šolsko leto deluje v prenovljenih prostorih v pritličju, za kuhinjo.
Vse strokovno gradivo, učbeniki in revije za izposojo so v prostem pristopu. Uporabnikom je namenjenih več čitalniških mest in prostorov za delo z računalnikom. Knjižno gradivo je našlo tu končno dovolj prostora. Pogoji za delo dijakov, profesorjev in knjižničarke so mnogo boljši kot so bili v stari knjižnici, predvsem pa novi prostori nudijo uporabnikom mirne intimne kotičke za delo z računalnikom, učenje in pogovor.
Obiščite nas in se prepričajte.

Sava Osole, uni. dipl. biologinja, bibliotekarka

Podarim knjigo1Na naši šoli ga praznujemo na poseben način. Vsako leto učitelji in dijaki pobrskamo po svojih domačih knjižnih policah in izberemo tiste knjige, ki si zaslužijo novega bralca. Knjige prinesemo v šolo in jih postavimo na ogled, hkrati pa med ponujenimi knjigami izberemo kakšno novo zase in se z njo obdarimo.
Ob odprtju akcije v sredo, 4. aprila 2018, je ravnateljica razglasila tudi zmagovalce šolskega literarnega natečaja. Letos je potekal pod naslovom Ptice, saj je letošnje leto leto ptic. Tokrat se je pod istim naslovom pridružil še likovni in fotografski natečaj. Zmagovalkam smo skupaj z njihovimi sošolci zaploskali in čestitali za ustvarjene prispevke in jih obdarili s piškoti iz šolske slaščičarne.
Vse dijake in zaposlene vabimo, da si pridete ogledat razstavo najboljših likovnih, fotografskih in literarnih prispevkov in da sodelujete v akciji Podarim – dobim knjigo.
Zapisala: Sava Osole

V ponedeljek, 4. septembra 2017, bo v šolski jedilnici sejem rabljenih učbenikov. Kupovali in prodajali boste lahko od 14.15 do 15.00 ure.
Prinesite prodat učbenike, ki jih ne potrebujete več in izberite druge za novo šolsko leto!
Vabljeni!

20170109 122634V šolski knjižnici je na ogled nova razstava. Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev (SDPVN) nam je posodilo serijo fotografij pri nas živečih vrst netopirjev s komentarji. Članica društva Jasmina Kotnik je s pomočjo knjižničarke razstavo tudi postavila.
Netopirji so slabo poznana in še slabše razumljena skupina živali in zato je najbrž prav, da se kot naravoslovna šola malo pobliže spoznamo z njimi. V teh zimskih dneh, ko nas nizke temperature kar hitro preženejo iz narave domov za peč, izkoristimo priliko in si z ogledom razstave obogatimo teoretično znanje in naredimo načrte za terenske oglede za čas, ko bo vreme do nas bolj prijazno.
Razstava bo pri nas predvidoma do konca januarja.
Vsi, ki netopirjev še ne poznate od blizu, vljudno vabljeni!
Vabi vas Sava Osole

IMG 1611 resizeApril je mesec knjige. Na naši šoli ga letos že enajstič praznujemo z akcijo Podarim-dobim knjigo. Akcija se je začela v ponedeljek, 4. aprila 2016.
V torek, 5. aprila, smo na uradni otvoritvi dobili tudi zmagovalke letošnjega literarnega natečaja z naslovom Rad/a imam živali. Po mnenju komisije je najboljši prispevek napisala Nina Barborič iz 1. a razreda. Avtorica se v razpravi polemično loti trditve iz naslova in v svojem izvajanju pokaže zrelost, ki presega mladost avtorice. Za svoje razmišljanje si zasluži vse čestitke predvsem po naravovarstveni plati.

Preberi več