Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Vabljeni v knjižnico

Knjižnica že eno šolsko leto deluje v prenovljenih prostorih v pritličju, za kuhinjo.
Vse strokovno gradivo, učbeniki in revije za izposojo so v prostem pristopu. Uporabnikom je namenjenih več čitalniških mest in prostorov za delo z računalnikom. Knjižno gradivo je našlo tu končno dovolj prostora. Pogoji za delo dijakov, profesorjev in knjižničarke so mnogo boljši kot so bili v stari knjižnici, predvsem pa novi prostori nudijo uporabnikom mirne intimne kotičke za delo z računalnikom, učenje in pogovor.
Obiščite nas in se prepričajte.

Sava Osole, uni. dipl. biologinja, bibliotekarka

SAVA KNJIGE spletSpet je tu april, mesec knjige. V knjižnici smo pripravili akcijo PODARIM – DOBIM KNJIGO. Akcija se je začela v ponedeljek, 1. aprila 2019 in traja ves mesec. Ob koncu akcije bo razglasitev zmagovalcev letošnjega literarnega in likovnega natečaja Telefon – moj prijatelj. Najboljši prispevki bodo nagrajeni in razstavljeni, zato pridno pišite, rišite in fotografirajte.
Med tem pa se bomo za ves mesec posvetili knjigam. Dijaki, zaposleni in obiskovalci ste vabljeni, da prinesete svoje že prebrane knjige, stripe ali revije v šolsko knjižnico. Tam bodo počakale na nove bralce, sami pa si boste iz ponujenega izbrali kaj zase.
Prijetno branje!

Knjižničarka Sava Osole

Podarim knjigo1Na naši šoli ga praznujemo na poseben način. Vsako leto učitelji in dijaki pobrskamo po svojih domačih knjižnih policah in izberemo tiste knjige, ki si zaslužijo novega bralca. Knjige prinesemo v šolo in jih postavimo na ogled, hkrati pa med ponujenimi knjigami izberemo kakšno novo zase in se z njo obdarimo.
Ob odprtju akcije v sredo, 4. aprila 2018, je ravnateljica razglasila tudi zmagovalce šolskega literarnega natečaja. Letos je potekal pod naslovom Ptice, saj je letošnje leto leto ptic. Tokrat se je pod istim naslovom pridružil še likovni in fotografski natečaj. Zmagovalkam smo skupaj z njihovimi sošolci zaploskali in čestitali za ustvarjene prispevke in jih obdarili s piškoti iz šolske slaščičarne.
Vse dijake in zaposlene vabimo, da si pridete ogledat razstavo najboljših likovnih, fotografskih in literarnih prispevkov in da sodelujete v akciji Podarim – dobim knjigo.
Zapisala: Sava Osole

V ponedeljek, 4. septembra 2017, bo v šolski jedilnici sejem rabljenih učbenikov. Kupovali in prodajali boste lahko od 14.15 do 15.00 ure.
Prinesite prodat učbenike, ki jih ne potrebujete več in izberite druge za novo šolsko leto!
Vabljeni!

20170109 122634V šolski knjižnici je na ogled nova razstava. Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev (SDPVN) nam je posodilo serijo fotografij pri nas živečih vrst netopirjev s komentarji. Članica društva Jasmina Kotnik je s pomočjo knjižničarke razstavo tudi postavila.
Netopirji so slabo poznana in še slabše razumljena skupina živali in zato je najbrž prav, da se kot naravoslovna šola malo pobliže spoznamo z njimi. V teh zimskih dneh, ko nas nizke temperature kar hitro preženejo iz narave domov za peč, izkoristimo priliko in si z ogledom razstave obogatimo teoretično znanje in naredimo načrte za terenske oglede za čas, ko bo vreme do nas bolj prijazno.
Razstava bo pri nas predvidoma do konca januarja.
Vsi, ki netopirjev še ne poznate od blizu, vljudno vabljeni!
Vabi vas Sava Osole