Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Eduroam

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Dijaki in učitelji našega zavoda lahko uporabljate vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji ali tujini. V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih državah v Aziji.

Za povezavo potrebujete uporabniški račun, mobilno napravo in ustrezno programsko opremo. Uporabniški račun je enak tistemu, ki ga uporabljate za prijavo v računalnike oz. spletne učilnice. V pisni obliki boste uporabniško ime in geslo dobili pri vašem razredniku. Po začetni nastavitvi vaše mobilne naprave in programske opreme se bo vaša naprava samodejno povezala v brezžično omrežje domače ali katere koli druge ustanove, vključene v ta projekt.

Na BIC Ljubljana, Gimnazija in veterinarska šola deluje obrezžično omrežje Eduroam na območju celotnega objekta. Na voljo je za vse naše dijake in profesorje. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

Več informacij

Podrobnejše informacije o pravilni namestitvi in nastavitvah dobite na spletnem mestu Arnes.

 

V primeru težav pošljite sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.