Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

tek 2019Po dobrem odzivu na lanskoletni dogodek (GVŠ maraton oz. 70 km za 70 let šole) smo s 1. februarjem 2019 začeli z novo zdravošolsko akcijo: 2019 krogov teka za zdravo 2019. O akciji smo obvestili dijake, profesorje in druge zaposlene in jih povabili, da kadarkoli imajo čas in voljo (pred poukom, med odmori, med razrednimi urami, po pouku), pretečejo kakšen krog ali dva na šolskem igrišču in pretečene kroge vpišejo v razpredelnico pri dežurnemu dijaku.

Z veseljem zapišemo, da je akcija naletela na odličen odziv in smo v februarju (samo 14 šolskih dni) skupaj pretekli že 870 krogov (191 km). Ugotavljamo, da imamo v naših vrstah odlične tekače. Trenutni rekorderji po številu pretečenih krogov: med dijaki Maja Rizman iz 4. VT (54) in Ana Avšič iz 3. A (30 krogov v enem kosu); med profesorji Morato (227), Rizmal (216) in med drugimi zaposlenimi Jan Mohorič iz šolske kuhinje (44 v enem kosu). Čestitamo! 
Enako smo ponosni na vse, ki so dojeli namen, premagali odpor in dnevno naredijo krog, dva ali več in so na odlični poti, da z vztrajnostjo naredijo lep doprinos k svojemu psihofizičnemu počutju. K sodelovanju ponovno vabimo tudi tiste, ki ste informacijo zgrešili ali še čakate na primeren trenutek, da storite kaj zase. Dodajte svoj kamenček v mozaik prizadevanj za celostno zdravje in dobro počutje. Saj vemo: Zdravje ni vse, toda brez zdravja je vse nič.
Skupaj bomo pretekli 444 km! To pa ni kar tako, kajne? Lepo povabljeni k sodelovanju.
Zapisala: Katarina Nared - Volavšek