Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Zdrava šolaProjekt Zdrava šola letos praznuje 25. obletnico delovanja. Koncept mreže šol, ki promovirajo zdravje, se je razvil že v 80. letih prejšnjega stoletja. Pridružile so se ji večinoma osnovne šole, naša šola je bila prva srednja šola, ki se je pridružila mreži in je še vedno aktivna v tem projektu. Hkrati je to tudi projekt z najdaljšim neprekinjenim delovanjem na naši šoli. Ker vsi vemo, kako težko je ob rednem delu najti čas, voljo in sodelavce za dodatne dejavnosti, si že sama vztrajnost sodelujočih zasluži spoštovanje.

V četrtek, 24. maja 2018, pa smo bili tudi gostitelji priložnostnega srečanja vodij timov ZŠ ljubljanskih SŠ in dijaških domov ob 25. obletnici. Prof. Katarina Nared Volavšek, dolgoletna vodja našega tima, nam je s pomočjo kolegic, NIJZ in Zdravstvenega doma Vič pripravila prav prijazen program. Zbrane je najprej nagovorila ravnateljica Gimnazije in veterinarske šole prof. Marjana Mastinšek Šuštar, prestavila delo Zdrave šole v preteklih letih ter poudarila njen pomen za šolo in njen prispevek k celovitemu razvoju naših dijakov. Nato so se zvrstile zanimive delavnice z raznih področij, ki so bile vodjem timov hkrati spodbuda in vir idej za nadaljnje delo.
Med predstavitvami, pogostitvami in neformalnimi pogovori je dan še prehitro minil in sodelujoči smo si bili edini, da smo z minulim delom zelo zadovoljni. Ker pa dela na področju promocije zdravja še dolgo ne bo zmanjkalo, nam pogled na uspešno delo zadnjih 25 let vliva voljo za vsaj še 25 uspešnih let.
Zapisala: Sava Osole
Foto: Katarina Nared-Volavšek