Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Športna tekmovanja

patrik 2018Dijak Patrik Štefelin iz 4. VT razreda je včeraj v Ameriki dosegel odličen rezultat v tekmovanju "Najtežji dve minuti v športu" in je prvi na svetu, ki se je pri 18 letih uvrstil v elito najboljših gasilcev na svetu Lion's Den z rezultatom pod 100 sekund.
Tekmovanje izvira iz ZDA, kjer so pred skoraj tremi desetletji sestavili zelo zahteven test, s katerim so želeli preveriti pripravljenost gasilcev pred sprejemom v svoje vrste. Tokrat poteka 22.-27. oktobra 2018 v Sacramentu v ZDA. Gre za posebno gasilsko preizkušnjo Firefighter Combat Challenge (FCC), sestavljeno iz serije nalog, ki jih gasilci opravljajo na intervencijah: od teka v visoke zgradbe, prenašanja težkih cevi in poškodovanih oseb, natančno usmerjanje vodnega curka in podobno.
Partiku čestitamo za izjemen dosežek!

gorski tek sept 2018

Naši dijaki že pridno nabirajo kolajne na srednješolskih tekmovanjih, čeprav se je šolsko leto šele dobro začelo. Prvi je odličen dosežek osvojil Nejc Trobevšek (4. VT), ki je zasedel 2.mesto v suvanju krogle na ekipnem prvenstvu srednjih šol v atletskem pokalu. To je potekalo 18. 9. 2018 na atletskem stadionu ŽAK. Nejcu za odličen rezultat čestitamo, še posebej tudi zato, ker je izboljšal svoj osebni rekord.
V soboto, 22. 9., pa je dijakinja Ajda Auersberger (4. B) na šolskem gorskem teku na Smledniku kljub neugodnemu vremenu dosegla zavidljivo 3. mesto. Tudi Ajdi čestitatmo za lep dosežek.

Zapisal: aktiv učiteljev ŠVZ

20180515 132542Na prvenstvu SŠ Ljubljane v športnem plezanju, ki je potekalo 15. 5. 2018, v Plezalnem centru v Ljubljani, sta ponovno blesteli naši dijakinji. Zmagala je Ajda Auersperger iz 3. B, drugo mesto pa je osvojila Ajda Golob iz 1.B. 
Obema iskreno čestitamo za uspeh!
Zapisala: Katarina Nared Volavšek

Preberi več

plavanje 2018Trije dijaki Gimnazije in veterinarske šole, BIC Ljubljana, so se v četrtek, 15. 3. 2018, udeležili prvenstva srednjih šol v plavanju in dosegli odlične rezultate:
- Brina Golob Manfreda (2. B) – 2. mesto (50 m prsno)
- Julija Vodenik (2. B) – 6. mesto (50 m prsno)
- Blaž Briški (4.V) – 3. mesto (100 m prosto)
Dijakom za dosežene rezultate iskreno čestitamo!
Zapisal: aktiv ŠVZ

V četrtek, 25.1.2018, je bilo na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani Srednješolsko državno prvenstvo v športnem plezanju. Udeležili sta se ga Ajda Golob (1.B), ki je med mlajšimi dijakinjami zasedla 11. mesto, in Ajda Auersperger (3.B), ki je bila 7. med starejšimi dijakinjami. Obema čestitamo za nastop.
Zapisala: Katarina Nared-volavšek