Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

V sredo, 18.1.2017, smo se dijaki Gimnazije in veterinarske šole z veliko muko odrekli pouku in se podali na zimski športni dan. Ker nas je veliko in ima vsak svoj okus, so koordinatorji športnega dneva tudi tokrat poskrbeli, da je vsakdo prišel na svoj račun. Tako smo lahko izbirali med pohodom, plavanjem v Atlantisu, smučanjem v Gerlitznu, pohodom z bowlingom in medrazrednim tekmovanjem v odbojki.

ŠD10Smučarji so se na pot proti Osojščici odpravili že v zgodnjih jutranjih urah, da bi ulovili sveže pripravljen sneg. S smučanja so se vrnili v pozno popoldne, polni prijetnih vtisov. Dijakinja Anja Snedec je navdušena povedala, da so imeli zelo lepo vreme, vendar je bilo vseeno precej mrzlo. Uživala je na belih strminah in nam zaupala tudi to, da so prijatelji pohvalili njeno smučarsko tehniko, kar ji je dalo še dodaten zagon. "Utrujena, vednar polna lepih spominov", je še dodala.

 

 

ŠD01

Tisti najbolj pogumni so se kljub snegu in mrazu odpravili na pohod po Ljubljani. O tem, kako so se imeli, je poročala Andreja Petek, profesorica slovenščine in umetnostne zgodovine: "Pohodniki smo se v okviru športnega dneva odpravili po prilagojeni različici t. i. Ljubljanske poti, ki vključuje dve ''mestni'' vzpetini - Ljubljanski grad in Rožnik. Za ogrevanje smo se najprej podali na grajsko vzpetino, kjer smo nato lahko uživali v razgledu na zares belo Ljubljano. Nato smo se spustili proti staremu mestnemu jedru, od tam pa smo krenili proti Tivoliju. Dobro opremljeni za snežne razmere smo se začeli vzpenjati proti Rožniku. Kljub oblačnemu vremenu smo uživali v zimski rožniški pravljici - škripajoči sneg pod nogami ima svoj čar, na daljšem sprehodu pa so kot vedno uživali tudi naši pasji prijatelji. Na Cankarjevem vrhu smo se pogreli s toplim čajem in posladkali s slastnimi flancati. Za zaključek pa je dijak Benjamin Poniž ob kipu Ivana Cankarja prebral nekaj vrstic iz Bele krizanteme, dela, ki ga je Cankar napisal prav na Rožniku, kjer je živel med 1910 in 1917. Po kratkem kulturnem intermezzu smo se nato spustili proti Tivoliju in pohod končali pri ljubljanski Drami." 

ŠD03ŠD04Med tem, ko so nekateri tako pohajkovali po Ljubljani, pa so se drugi znojili v šolski telovadnici, kjer je potekal napet medrazredni boj v odbojki. V velikem finalu višjih letnikov sta se pomerila 4.A in 4.V, vendar so morali slednji priznati premoč gimnazijcev, ki so za zmago prejeli celo medalje. Med nižjimi letniki je slavil 2.A.

 

Naš junak je okusil veterinarsko oskrbo

Takoj nato je tudi druge zabolela noga

 

 

 

 

 

 


Manjša skupina dijakov pa se je odločila, da bodo športni dan preživeli nekoliko bolj sporščeno. Za začetek so se lahko dodobra naspali, saj so se pred vodnim mestom Atlantis dobili šele ob 10.45. Nato so do 14. ure pod budnim očesom profesorice Hajdinjak uživali v vodnih aktivnostih in se sproščali v vročih savnah.

Pa pohod v kombinaciji z bowlingom? Profesorica Bianka Mertelj je strnila nekaj vtisov: "Na bowlingu smo se imeli super, zelo zabavno je bilo igrati proti kolegom, saj smo bili vsi prevej nerodni. Nekajkrat se nam je celo posrečilo podreti vseh 10 kegljev." Po bowlingu so se sprehodili še po Poti spominov ter tako zaključili druženje.

thumb D08thumb D07


Zapisala Lara Puc

Foto Domen Kogovšek, NN in JS