Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

V sredo, 21. 1. 2015 je za dijake naše šole potekal športni dan. Dijaki so se lahko prijavili na eno izmed ponujenih dejavnosti. Na izbiro so imeli smučanje na Osojščici, drsanje na drsališču na Trgu republike, pohod na Rašico ali pa so športni dan preživeli kar na šoli, kjer je potekalo medrazredno tekmovanje v odbojki.

Kot vsako leto se je za drsanje prijavilo največ dijakov, to leto kar 244. Zaradi tega so bili razdeljeni v dve skupini. Prva skupina se je zbrala pri šotoru ob drsališču na Trgu republike ob 11.40 uri, druga pa ob 13.10 uri. Poskrbljeno je bilo za voden program, ki je trajal dve uri in pol. Na drsališču so si dijaki v primeru, da niso imeli svojih drsalk, lahko sposodili rabljene, dobili pa so tudi čaj. Zagodlo jim je le vreme, saj je večino časa deževalo.

ŠD3 1Na smučanje se je prijavilo najmanj dijakov, vendar so ti, za razliko od drugih, preživeli lep sončen dan. Zbrali so se pred šolo v zgodnjih jutranjih urah ter se z avtobusom odpeljali do smučišča Osojščica, popoldne, po dobrem smučanju, pa nazaj domov.

Tisti, ki so se prijavili na odbojko, so se izognili slabemu vremenu in mrazu, saj je medrazredno tekmovanje v odbojki potekalo kar v šolski telovadnici. Skoraj vsak razred je imel svojo ekipo, tako da je skupaj sodelovalo 13 ekip. Tekmovanje je bilo razdeljeno na dva dela. Ob 8 uri so se med seboj spopadle ekipe 1. in 2. letnikov. Med njimi je prvo mesto zasedla ekipa 2.A razreda. Po mnenju dijaka zmagovalne ekipe so bile nekatere ekipe pravi zalogaj, konec koncev pa je najbolj pomembno, da so se vsi zabavali v odlični igri z dobro družbo. Po končanem tekmovanju nižjih letnikov so okoli 10:30 prišli na vrsto tudi dijaki višjih letnikov. Med njimi je medaljo osvojila ekipa 3. VE razreda.

Pohoda na Rašico se je udeležilo dokaj veliko število dijakov. Zbrali so se ob deveti uri na postajališču Sava. Pohod je trajal približno 4h. Na vrhu je bila odprta planinska koča, kjer so dijaki pojedli malico, nato pa se odpravili nazaj. Po mnenju dijakov so se kljub nekaj kapljam dežja imeli zelo lepo.

Odbojka

ŠD2Besedilo: Kaja Mlakar in Kaja Ivanc,

2. A

Fotografiji: Žiga Pokovec in Bruno Lebar