Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

IMG 20170310 173250V petek, 10. 3., smo se planinci v okviru tretje ure športne vzgoje ponovno povzpeli na enega od slovenskih vrhov. Tokrat smo šli kar po medvedovih sledeh na Menino planino. V zgodnjem popoldnevu smo se odpravili proti Tuhinjski dolini, naše izhodišče so bile namreč Golice. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da smo veselo korakali skozi gozd na višje ležeče, še zasnežene predele. Dan pred odhodom nas je dosegla novica, da po Menini poleg planincev in stalnih živalskih prebivalcev hlača tudi medved, zato smo bili pozorni na njegove sledi – za marsikoga nevsakdanji prizor.

menina 2017V zelo dobrem tempu smo prispeli na vrh planine in ugotovili, da smo očitno hodili res hitro – znašli smo se namreč pred zaprto kočo, saj smo prehiteli dežurna oskrbnika, ki sta se šele vzpenjala. Med čakanjem smo se sprehodili po okolici in ob zahajajočem soncu uživali v prelepem razgledu. Ker je sicer pihal zelo močan severnik, smo bili nadvse veseli prihoda dveh mladih oskrbnikov. Večer smo preživeli ob klepetu, igranju kart in drugih iger ter se nato prijetno utrujeni odpravili na zaslužen počitek.

Naslednje jutro smo se prebudili v zimsko sončno idilo in se po zajtrku odpravili proti dolini. Hoja po zamrznjenem snegu je bila pravi užitek – kot bi hodili po preprogi. Ob vračanju pa smo imeli srečo in opazili globoke medvedje sledi, ki kažejo na to, da je ta obiskovalec Menine verjetno kar velik primerek svoje vrste. Z varnim korakom smo prispeli v dolino in se zadovoljni ter prijetnih planinskih vtisov odpeljali proti pomladni Ljubljani.

A. Petek