Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Novembra smo se učitelji in dijaki pričeli družiti v šolski telovadnici pri skupni rekreaciji, h kateri nas je prijazno povabila prof. Katarina Nared Volavšek. Našla je prost termin v telovadnici in ponudila druženje v gibanju vsem dijakom in zaposlenim na šoli, ki najdejo čas in voljo. Rekreacija je hitro prerasla v odbojkarsko tekmo med dijaki posameznega razreda in učitelji, ki so bili izzvani, da se z dijaki pomerijo na igrišču. Najprej so imeli profesorji nekaj začetniških težav, saj so pozabljali  športno opremo, zaradi česar  bi bili dijaki kaznovani. A učiteljem smo zaradi peze njihovih let pogledali skozi prste. Trudili so se in v igri in tudi sami organizaciji vidno napredovali.
Tekme so se zaključevale z mešanim uspehom, a vedno v borbenem duhu in z veliko dobre volje. Treba pa je priznati, da je bila učiteljska ekipa okrepljena s hišnikom in kuharjem, ki sta intelektualnim teoretikom pomagala s svojim praktičnim pristopom.
Tisti, ki smo bili nadštevilčni (beri: premalo pogumni) da bi igrali odbojko, smo se posvečali namiznemu tenisu. Tudi to je bilo prav zabavno, posebej za tiste, ki že dolgo nismo držali loparja v roki. Tudi tu je bil napredek velik in dobre volje v izobilju.
Rekreacija se nam je priljubila, saj smo si priznali, da smo je posebej v zimskem času zelo potrebni. Tudi dijaki so uživali in vsi skupaj upamo, da bodo naši vrli športni pedagogi tudi za naprej našli prost termin in nas nekako stlačili v telovadnico.

Slike

 

odbojko komentirala in pink ponk igrala Sava Osole iz knjižnice