Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Največji vseslovenski prostovoljski projekt Simbioz@ bo tudi letos gradil most med generacijami. Delavnice računalniškega opismenjevanja starejših bodo v okviru različnih modulov potekale od 15. do 19. oktobra. Projekt, ki je prejel nagrado Evropskega parlamenta Državljan Evrope, je lani poskrbel za kar 96% zadovoljnih udeležencev, 93% udeležencev pa danes samozavestno uporablja računalnik. Tudi letos bodo mladi v duhu prostovoljstva in skrbi za druge delili svoje znanje in starejše popeljali v svet računalnika, interneta ter mobilne telefonije.

 

Veseli bomo, če se boste udeležili brezplačnih delavnic. Delavnice bodo potekale na Gimnaziji in veterinarski šoli (Cesta v Mestni log 47, 1000 Ljubljana) v tednu od ponedeljka 15. oktobra do petka 19. oktobra v dopoldanskem terminu med 9. In 11. uro in popoldanskem terminu med 16. in 18. uro. Na delavnico se lahko prijavite preko telefonske številke 040 940 888 ali spletne strani http://www.simbioza.eu ali v svetovalni službi Gimnazije in veterinarske šole.

Na delavnicah bo vsak dan obravnavana druga tematika. V ponedeljek bomo odkrivali osnove računalništva in raziskovali, kaj računalnik je in kako napisati besedilo; v torek bomo pokukali v svet interneta ter brskali po spletu, v sredo se bomo naučili, kako deluje elektronska pošta in ustvarili elektronski naslov; v četrtek bomo skočili v svet socialnih omrežij in se pobližje spoznali z omrežjem facebook, v petek pa bo na vrsti mobilna telefonija.