Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Obvestila

Iskreno čestitamo maturantkam in maturantom za uspešno opravljeno splošno in poklicno maturo.
V knjigo zlatih maturnatov sta se letos vpisali dve dijakinji tehniške gimnazije in pet dijakinj programa veterinarski tehnik. 

Podelitev spričeval splošne mature bo v ponedeljek, 10. julija 2017, ob 10. uri v šolski avli. Maturitetno spričevalo lahko prevzame namesto kanidata tudi druga oseba, če ima s seboj pisno pooblastilo kandidata.
Dijaki lahko spričevala v času počitnic prevzamete v tajništvu šole najkasneje do četrtka, 13. julija, med 8. in 10. uro. Šola bo nato zaprta do 16. avgusta, ko bo tajništvo ponovno odprto. 

Zaradi maturitetnih izpitov bo pouk potekal po spremenjenem urniku, in sicer:
- v ponedeljek, 29. 5., začnemo z malico ob 11.15 in nato s poukom ob 11.45;
- v sredo, 31. 5., začnemo s poukom ob 13.25, dijakom bo ta dan na voljo samo hladna malica, ki jo prevzamejo pred poukom (od 13.00 do 13.25 ure).
V tem času bomo izpeljali tudi nekaj ekskurzij:
- v ponedeljek, 29. 5., gredo vsi 2. letniki veterinarski tehnikov na naravoslovno ekskurzijo na Obalo;
- v sredo, 31. 5., vsi 1. letniki (gimnazijci in veterinarski tehniki) v Celovec;
- v četrtek, 1. 6., 3. A in 3. B v Celje;
- v sredo, 7. 6., 2. A in 2. B, v Trst.

Slika3DprinterJure Pirman iz 4. A se je s projektom izdelave 3D-tiskalnika na "posteljici iz praha" na spletnem natečaju HackadayPrize2017 uvrstil v finalni del tekmovanja, ki bo potekal jeseni. Osnovna ideja projekta je testiranje materialov, ki bi bili nadomestek hidroksiapatitu, za tiskanje 3D-kosti. Prejel je tudi nagrado v višini 1000 $.

Več o projektu najdete na blogu. Povezava do nagrajencev je tukaj.
Čestitamo!
Zapisal: Jože Premru

V četrtek, 20. aprila 2017, bo v šolski jedilnici ob 16. uri predavanje Radovana Radetiča, univ. dipl. sociologa, o odnosih med starši in mladostniki.
Na ta dan bodo potekale tudi zadnje skupne govorilne ure v tem šolskem letu, in sicer od 17.00 ure naprej do praviloma 19. ure. Skupne govorilne ure so namenjene krajšemu pogovoru; če potrebujete za pogovor s profesorjem več časa, je bolje, da se oglasite na tedenskih govorilnih urah.
Službeno odsotni bodo naslednji učitelji: Eniko, Golob Koman, Grah, Kočar, Mertelj, Rugani, Stubelj, Strajn, Verbovšek in Zdovc. Pri omenjenih učiteljih se lahko oglasite v času tedenskih govorilnih ur. 
Starši lahko parkirate na športnem igrišču za šolo.
Seja Sveta staršev GVŠ je prestavljena, in sicer bo potekala v ponedeljek, 8. maja, ob 16.30 uri.