Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

periodni kolažV letu 2019 bo preteklo 150 let, odkar je Dimitrij Ivanovič Mendelejev uredil 63 tedaj znanih elementov v sistem po naraščajoči atomski masi. Danes periodni sistem elementov vsebuje skoraj dvakrat več elementov. UNESCO je leto 2019 razglasil za mednarodno leto periodnega sistema elementov z namenom spodbujanja naravoslovnega izobraževanja, izboljšanja kakovosti življenja in napredka na področju raziskav.
Center KemikUm, tj. razvojno-inovacijski učni laboratorij Univerze v Ljubljani Pedagoške fakultete, in Kemijski Inštitut sta objavila razpis za natečaj na temo periodnega sistema. Udeležili smo se ga z dijakinjama 1. VE, Patricijo Germ in Kim Modrijan.
periodni 4Dijakinji sta svoje izdelke razstavili in se tako predstavili na zaključnem dogodku na Pedagoški fakulteti, 26. 4. 2019. Kim Modrijan je prepričljivo zmagala v svoji kategoriji individualnih izdelkov srednješolcev. Čestitamo!
Izdelek bo nadalje razstavljeni v prostorih Kemijskega inštituta v tednu Kemijskega inštituta od 10. do 14. junija 2019, potem pa ga bomo s ponosom razstavili tudi na GVŠ.
Veseli nas, da znamo znanosti dodati tudi umetniško noto.
Zapisala: Darja Rizmal