Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Tekmovanja

Objava prispevkov s tekmovanj, ki se jih udeležujejo dijaki šole.

1392C 2017 KRKA 48KN banner 300 250Krka, d. d., Novo mesto razpisuje 48. Krkine nagrade, namenjene študentom programov na vseh treh študijskih stopnjah ter dijakom gimnazij in srednji šol naravoslovnih in zdravstvenih smeri.
K sodelovanju vabijo vse, ki ste oziroma boste svoje raziskovalne naloge z znanstvenih področij, povezanih z raziskavami in razvojem, proizvodnjo, vrednotenjem in kakovostjo ter trženjem farmacevtskih surovin in zdravil, končali v obdobju od 1. julija 2017 do 30. junija 2018 ter jih na razpis prijavili do 6. julija 2018.
Informacije o prijavnih in razpisnih pogojih so na voljo na spletni strani Krkinih nagrad na povezavi: https://www.krkinenagrade.si/users/login?language=sl&url=%2Fsl%2Frazpis
Vir: Krka d.d. Novo mesto

Nejc TerbovšekEkipno

 

 

 

 

 

 Pet dijakov Gimnazije in veterinarske šole se je udeležilo atletskega pokala, ki je potekal na stadionu ŽAK v Ljubljani. Nastopili so v disciplinah 100 m, metu krogle in štafeti na 4x100 m ter dosegli naslednje rezultate:
- 100 m: Tej Mihelčič (1.V) – 24. mesto (od 42), čas 12.75 sek
- met krogle: Nejc Terbovšek (3.VT) – 4. mesto (od 29), razdalja 12.44 m
- štafeta 4x100 m: Tej Mihelčič (1.V), Jaka Krejačič (1.V), Martin Krnc (1.V) in Mark Rot (1.B) – 10. mesto, čas 54.68 sek
Ekipno so zasedli med 20 sodelujočimi šolami 10.mesto.
Vsem udeležencem tekmovanja iskreno čestitamo!
Učitelji športne vzgoje

Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana tudi letos vabi dijake na brezplačen tečaj kitajščine, ki ga bosta vodili slovenska učiteljica dr. Katja Simončič in učiteljica s Kitajske. Prijave so možne na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Zadnji dve leti sta bili zmagovalki tekmovanja prav naši dijakinji, ki sta dosegli prvo mesto in se za nagrado udeležili svetovnega tekmovanja v znanju kitajskega jezika Chinese Bridge na Kitajskem.
Več informacij si lahko preberete TUKAJ.

Maja Zupan mis SlovenijeMaja Zupan, dijakinja BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole, je postala mis Slovenije. Našo državo bo zastopala novembra v Sanji na Kitajskem, kjer bo potekal 67. izbor za mis sveta.
Dijakinji čestitamo ob njenem uspehu!