Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Tekmovanja

Objava prispevkov s tekmovanj, ki se jih udeležujejo dijaki šole.

Tekm iz italjinSkupina gimnazijskih dijakov drugih in tretjih letnikov se je tudi letos udeležila italijanskega bralnega tekmovanja “Il topo di biblioteca”, ki je potekalo na osnovni in višji ravni. Odlično se je odrezal dijak drugega letnika Luka Irenej Pečan iz 2. A, ki je dosegel skoraj vse točke na višji ravni in si tako prislužil zlato priznanje.
Čestitamo!
Menorica: Jasna Šček

sl1 kimNaša dijakinja Kim Kneisel (1. A) se je z ekipo slovenske mladinske cheerdance reprezentance 24. 4. 2018 udeležila svetovnega prvenstva v Orlandu na Floridi. Dekleta so dosegla neverjetno 4. mesto, na kar smo zelo ponosni.
Kim je povedala: "Bilo je kot v sanjah. Vse se je vrtelo samo okoli cheera. Na igriščih so trenirale ekipe iz držav celega sveta. Občutka na odru sploh ne znam opisati ... Kar na enkrat slišiš besedo Slovenija in veš, da je čas, da greš na oder. Vse luči so usmerjene vate oz. skupino. Poln si pozitivne energije in adrenalina. Veš, da te gledajo ljudje iz cele Slovenije in veš, da si na odru zato, da zastopaš barve slovenske zastave. Veš, da imaš samo eno priložnost, da se izkažeš."
Zapisala: Nina Rozman

ČebelarjiV soboto, 5. 5., je na OŠ Jurija Dalmatina Krško potekalo 41. državno srečanje in tekmovanje mladih čebelarjev. V paru sta zlato priznanje dosegla Tadeja Vidmar (3. letnik tehniške gimnazije, GVŠ) in Danijel Planinšek (2. letnik naravovarstveni tehnik, ŽŠ), kasneje pa v finalnem tekmovanju še 1. mesto. Srebrno priznanje je prejel Andraž Rotar (2. letnik tehniške gimnazije, GVŠ). Dijaki so se vse lto pripravljali pod vodstvom mentorja čebelarskega krožka Damirja Lovrića.
Zapisal: Gašper Jan Simon

Tekmovalci za proteusovo priznanjeNa šolskem tekmovanju je v letošnjem šolskem letu sodelovalo 2.376 srednješolcev, od tega 79 dijakov iz naše šole. Bronasto priznanje je prejelo 915 dijakov, med njimi tudi 27 naših tekmovalcev:
- Matic Zorc, Ana Lucija Čuk, Hana Grintal, Rebeka Bizjak, Anton Klemen Kovač in Maks Jaki.
- Bert Kokovnik, Nataša Fortuna, Nik Košnik, Andraž Rotar, Maja Pesek, Nejc Koc, Brina Predalič in Tinkara Rupnik.
- Tilen Debeljak, Nik Košir, Miha Kitek, Timen Bobnar, Maja Gril, Lovrenc Zlodej, Zala Jakelj, Mežid Hmudda in Viktorija Trebovšek.
- Ana Gabrovšek, Monika Gregorič, Patrik Pečavar Nežmah in Aleš Mavsar.
Prag za vstop na državno tekmovanje, ki se je letos odvijalo v Kopru na Univerzi na Primorskem, FAMNIT, je dosegel 401 dijak, 9 iz naše šole. Zlato priznanje je osvojila Nataša Fortuna (2. VE). Srebrno priznanje pa so si prislužili Bert Kokovnik (2. B), Ana Lucija Čuk in Matic Zorc (1. B).
Čestitke vsem dobitnikom priznanj!
Zapisala: Mika Terkov