Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Tekmovanja

Objava prispevkov s tekmovanj, ki se jih udeležujejo dijaki šole.

jurca arrowheadNala Jurca je na mednarodni tekmi v arrowhead poljskem streljanju v Italiji zasedla prvo mesto in pri tem postavila osebni rekord. Konec avgusta bomo zanjo držali pesti, ko bo s slovensko reprezentanco tekmovala na evropskem prvenstvu.
Čestitamo!

jurcaV nedeljo, 4. 6. 2017, je v Gradacu v Beli Krajini potekalo Zunanje državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol v lokostrelstvu. Nastopila je tudi Nala Jurca iz 2. V, ki je v kategoriji dijakinj v streljanju z ukrivljenim lokom osvojila tretje mesto.
Čestitamo!
Zapisala: Katarina Nared Volavšek

Kitajski-most-Alja Katič

V petek, 26. 5. 2017, je na Gimnaziji Kranj potekalo 4. tekmovanje v znanju kitajščine za dijake slovenskih srednjih šol in kvalifikacije za 10. tekmovanje Chinese Bridge v znanju kitajskega jezika za dijake tujih srednjih šol. Tekmovanja se je udeležila tudi naša dijakinja Alja Katič iz 4. ve, ki je zasedla prvo mesto. Za nagrado se bo udeležila svetovnega tekmovanja v znanju kitajskega jezika Chinese Bridge, ki bo potekalo na Kitajskem. 
Tekmovanje Kitajski most (Hanyu qiao) je organiziral Konfucijev inštitut Ljubljana, katerega namen je preizkus znanja v kitajskem jeziku, udeleženci pa tudi pokažejo svoje veščine, povezane s kitajsko kulturo, kot so petje kitajskih pesmi ali nastop s kitajskim plesom ipd.
Alji iskreno čestitamo in želimo srečno pot na Kitajsko!

SciChalengeDijaka 4. B oddelka tehniške gimnazije, Filip Geč in Aljaž Kavčič, sta se uvrstila na mednarodno tekmovanje SciChallenge med 108 najboljših v njuni starostni skupini (15-20 let). Slovenijo bo zastopalo kar 12 različnih projektov, vseh skupaj udeležencev pa bo 194.
Julija bosta odpotovala z mentorjem na Dunaj, povzetek njune naloge pa lahko preberet tukaj.
Mentor: Marko Jeran

luka irenejLuka Irenej Pečan iz 1. A razreda je na bralnem tekmovanju iz italijanskega jezika "Il topo di biblioteca 2017" osvojil zlato priznanje s knjižno nagrado na višji ravni. 
Čestitamo!
Mentorica: Jasna Šček