Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Zaključna konferencaOb izteku projekta Nova generacija raziskovalcev ved o življenju je 25. 8. 2014 v Kongresnem centru Brdo potekala zaključna konferenca projekta. Med drugimi so se je udeležili tudi minister dr. Jernej Pikalo, direktor Kemijskega inštituta prof. dr. Janko Jamnik, ravnatelji, učitelji in dijaki vseh partnerskih šol ter sodelavci Kemijskega inštituta, Fakultete za farmacijo in Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.
Na konferenci so predstavili in ovrednotili glavne dosežke in izkušnje iz skoraj dve leti trajajočega projekta, katerega namen je bil krepitev medgeneracijskega sodelovanja in sodelovanja med vrhunskimi znanstveniki in mladimi, zgodnje vključevanje dijakov v vrhunske raziskave, osmišljevanje raziskovanja z etičnih vidikov ter oblikovanje predlogov za prenos vrhunskega znanja, inovativnosti mladih in etičnih vsebin v učne načrte.
V dvoletnem projektu (od 1. 10. 2012 do 31. 8. 2014) so sodelovali tudi dijaki BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole, in sicer dijaki 3. in 4. letnikov tehniške gimnazije. Izšel je tudi zbornik, v katerem sta objavljeni dve raziskovalni nalogi naših dijakinj: Lucije Griz (Biotransformacija fumarne kisline v L-asparaginsko kislino, v zborniku na str. 37) in Neže Levičnik (Poskus izolacije rekombinantnega proteina iz inkluzijskih telesc s kombinacijo površinsko aktivnih snov, v zborniku na str. 52).