Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Odbojkarice2015

Dekleta Gimnazije in veterinarske šole smo po dolgem času spet zbrale ekipo za šolsko odbojko za tekmovanje v šolski ligi. Vse skupaj se je pričelo z željo po tekmovanju in ekipnim delom. Zbrale smo se dekleta vseh letnikov in oddelkov šole ter takoj prijele za delo.
V nadaljevanju si preberite, kako smo se odrezale.

 

Vztrajno smo hodile na treninge (ob 6.30 zjutraj!), vendar smo kljub zgodnjim jutranjim uram trdno trenirale. Trenirale smo sistem 5:1. V poštev so prišle vaje za vsako igralko posebej, ob tem pa so seveda pojavljale kaplje potu, obtolčena kolena in nabiti prsti, vendar se je vse skupaj nekako obrestovalo.
Prvo tekmo smo igrale proti Zasebni gimnaziji Erudio, vendar nas je že na začetku zagrabila trema in smo nasprotnice komaj premagale, in sicer 2:1 v nizih. Istega dne pa smo imele še ene nasprotnice in to je bila Gimnazija Želimlje, proti njim pa nam je že padla koncentracija ter volja do igre in izid ni bil ravno zadovoljiv; 2:0 za nasprotnice. Tekma, ki je sledila, je bila na sporedu šele čez približno mesec dni, in lahko bi se pripravile. Igrale smo proti Šolskemu centru Ljubljana, a žal izid spet ni bil nam v prid. Nasprotnice so nas premagale z 2:0 v nizih, vendar je bil vsak od njiju zelo tesen proti koncu, nam pa sreča ni bila naklonjena. Vendar so se vsi naši treningi in trdo delo obrestovali na sledečih dveh tekmah. Prvo smo igrale proti Gimnaziji Vič in prepričljivo zmagale z 2:0. Istega dne je sledila tekma proti Srednji trgovski šoli, končala pa se je z našo zmago 2:0 v nizih. Tekmovanje smo zaključile kot tretje na lestvici v skupini D.
Na tekmah nas je spremljala prof. Mateja Stubelj, ki nas je med tekmami bodrila, nam dajala koristne nasvete in za nas glasno navijala.
Članice ekipe:
· Barbara Bedene, 3.v (kapetanka, sprejemalka/napadalka)
· Tajda Unetič, 3.v (podajalka)
· Sara Petek, 3.v (libero)
· Tatjana Pajk, 4.b (blokerka)
· Karin Gubanc, 3.vt (sprejemalka/napadalka)
· Vida Kastelic, 2.v (blokerka)
· Aleksandra Rauter, 2.ve (sprejemalka/napadalka)
· Maša Starman, 1.b (korektorka)
· Klavdija Čož, 1.vt (sprejemalka/napadalka)
Zapisale članice odbojkarske ekipe