Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Športna tekmovanja

V tej kategoriji se objavljajo rezultati s športnih tekmovanj

OdbojkaV sredo, 13. 3. 2019, smo na Ižanki izvedli dlje časa načrtovano tekmo v odbojki. Na obeh enotah, na Živilski šoli ter Gimnaziji in veterinarski šoli, smo izbrali fantovsko in dekliško ekipo in se pomerili v šestih nizih (po dva niza fantje, dekleta, mešano). Naše igralce so s tribun spodbujali dijaki 2. VT razreda, najboljšega po uspehu v 1. ocenjevalnem obdobju. V skupnem seštevku so naše ekipe nabrale več zmag in domov odšle z zasluženo nagradno torto.
Kolegom na Ižanki se zahvaljujemo za izvedbo in se pridružujemo mnenju dijakov, da bi kaj podobnega organizirali tudi v bodoče.
Zapisala: Katarina Nared Volavšek 

RajmondV četrtek, 7. 3. 2019, je na strelišču Ljubljana potekalo državno prvenstvo SŠ v streljanju. Iz naše šole sta se ga udeležila Katja Pehlič in Tristan Jendric. S ponosom sporočamo, da je Katja, ki je sicer plesalka in nikoli ni trenirala streljanja, s sposojenim orožjem zasedla odlično 6. mesto. Ob tej priložnosti je nastala pričujoča fotografija – Katja z Rajmondom Debevcem, dobitnikom treh medalj na olimpijskih igrah v streljanju.
Iskrene čestitke!
Zapisala: Katarina Nared Volavšek

IMAG0089V torek, 5. 2. 2019, je na strelišču na Dolenjski cesti potekalo regijsko tekmovanje srednjih šol v streljanju z zračnim orožjem. Udeležilo se ga je tudi pet naših dijakov in dijakinj, med njimi Katja Pehlić iz 3. B razreda, ki je v streljanju s serijsko zračno puško osvojila odlično 2. mesto.
Dijakinji iskreno čestitamo!
Zapisala: Katarina Nared Volavšek

patrik 2018Dijak Patrik Štefelin iz 4. VT razreda je včeraj v Ameriki dosegel odličen rezultat v tekmovanju "Najtežji dve minuti v športu" in je prvi na svetu, ki se je pri 18 letih uvrstil v elito najboljših gasilcev na svetu Lion's Den z rezultatom pod 100 sekund.
Tekmovanje izvira iz ZDA, kjer so pred skoraj tremi desetletji sestavili zelo zahteven test, s katerim so želeli preveriti pripravljenost gasilcev pred sprejemom v svoje vrste. Tokrat poteka 22.-27. oktobra 2018 v Sacramentu v ZDA. Gre za posebno gasilsko preizkušnjo Firefighter Combat Challenge (FCC), sestavljeno iz serije nalog, ki jih gasilci opravljajo na intervencijah: od teka v visoke zgradbe, prenašanja težkih cevi in poškodovanih oseb, natančno usmerjanje vodnega curka in podobno.
Partiku čestitamo za izjemen dosežek!

gorski tek sept 2018

Naši dijaki že pridno nabirajo kolajne na srednješolskih tekmovanjih, čeprav se je šolsko leto šele dobro začelo. Prvi je odličen dosežek osvojil Nejc Trobevšek (4. VT), ki je zasedel 2.mesto v suvanju krogle na ekipnem prvenstvu srednjih šol v atletskem pokalu. To je potekalo 18. 9. 2018 na atletskem stadionu ŽAK. Nejcu za odličen rezultat čestitamo, še posebej tudi zato, ker je izboljšal svoj osebni rekord.
V soboto, 22. 9., pa je dijakinja Ajda Auersberger (4. B) na šolskem gorskem teku na Smledniku kljub neugodnemu vremenu dosegla zavidljivo 3. mesto. Tudi Ajdi čestitatmo za lep dosežek.

Zapisal: aktiv učiteljev ŠVZ