Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Martos JPGDijaki tehniške gimnazije so pod vodstvom prof. Tatjane Posavec bivali v Martosu v Španiji v okviru projekta Erasmus+ skupaj z dijaki in učiteljicami Živilske šole.
Praktično delo je potekalo v laboratoriju srednješolskega centra v Jaenu, kjer so kuhali agar, opravili barvanje po Gramu, po Zihl-Neelsenu ter po Bartholomew in Mittwerju, preverili prisotnost katalaze in naredili antibiogram. Potrebovali so kar nekaj iznajdljivosti, saj so dobili navodila za delo zgolj v španskem jeziku. Ugotovili so, da pri nas veljajo pri delu v laboratoriju strožja pravila varnosti. S pomočjo spleta so španskim »sošolcem« predstavili našo šolo, ki so bili nad opremljenostjo naše šole in lepotami Slovenije navdušeni, tako da razmišljajo, da bi nas obiskali.
Erasmus tg 20161Erasmus tg 20162

 

 

 

 

 

 
Spoznali so drugačno kulturo, tipično špansko hrano in si ogledali več zgodovinskih in kulturnih znamenitosti v Martosu, Sevilji, Cordobi in Granadi. V največjem oljčnem nasadu na svetu so obirali oljke, si ogledali laboratorij, kjer analizirajo oljčne liste, zemljo, v kateri rastejo oljke, in odpadne vode, ter se udeležili proslave ob španskem prazniku oljk.
Vrnili so se utrujeni in veseli, da so imeli priložnost tudi neformalnega izobraževanja. Podrobno predstavitev njihovega 14-dnevnega bivanja si lahko preberete na spletni strani http://tjasavrbinc.wixsite.com/mobilnostmartos2016.
Blog so pisali: Sara Dodič, Tjaša Vrbinc, Maj Dolšak Fabris in Patrik Pečavar Nežmah