Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Mednarodna dejavnost

Kosovo 2017Ekipa Zavoda SVSP se je zopet odpravila na projekt sterilizacij in kastracij, sofinanciran s strani Zavoda RS za šolstvo in BIC Ljubljana, v Prištino (Kosovo). S seboj so vzeli dijaka BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole, Zalo Horvat in Žiga Gaberca. Pridobili so si več kot dragocene izkušnje dela z malimi živalmi. 
Kako se znajti v situaciji z 90 psi, potrebnimi veterinarske oskrbe, in imate le tri dni časa, si lahko preberete TUKAJ.

zrsšEkipa Zavoda SVSP se je ponovno odpravila na projekt sterilizacij in kastracij, sofinanciran s strani Zavoda RS za šolstvo, v zavetišče na Preslici v Doboju (BiH). Ker se zavedamo, kako pomembno je izobraževanje lokalnih prebivalcev in veterinarjev, smo tokrat organizirali predavanje o odgovornem lastništvu psov. V le dnevu in pol smo opravili 65 posegov. 

studentdijakinje SVSPNa projektu so sodelovale dijakinje BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole, Eva Slapar in Nika Sumper iz 3.V ter Kaja Jerlah 3.VE pa tudi naš bivši dijak (sedaj študent VF) Žiga Oražem. Pridobili so več kot dragocene izkušnje dela z malimi živalmi. 
Več si lahko preberete v poročilu, ki so ga napisale dijakinje. 

Preberi več

Savski bazen2. in 3. junija 2017 je v Beogradu potekal šesti sestanek Parlamenta mladih Savskega bazena, na katerem se je zbralo 60 dijakov in profesorjev iz devetih srednjih šol iz Slovenije, Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine.
Tema letošnjega srečanja je bila: „Vpliv podnebnih sprememb na življenje v Savskem bazenu“. Na podlagi prispelih prijav na natečaj sta bili izbrani po dve šoli iz vsake sodelujoče države. Kot nagrado za izjemen doprinos k popularizaciji Parlamenta mladih iz Savskega bazena je bila povabljena tudi Gostinsko-turistična šola iz Beograda. Slovenijo sta zastopali obe naši srednji šoli Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana: Gimnazija in veterinarska šola ter Živilska šola.
junij 2017 1379Ekipo GVŠ so sestavljali dijaki drugega letnika tehniške gimnazije (Zala Gruden, Miha Kitek, Doroteja Demšar, Kira Arčon in Miha Kupljenik) pod mentorstvom profesorja dr. Jurija Kočarja. Naša ekipa z imenom Planinci je predstavila vpliv globalnega segrevanja na Planinsko polje, ki smo ga proučevali v okviru šolskega projekta „Voda“ ob strokovni podpori našega dijaka Benjamina Poniža in njegovega očeta dr. Denisa Poniža. Živilsko šolo so zastopali dijaki programa naravovarstveni tehnik pod mentorstvom profesorice Alenke Sedlar Špehar.

Preberi več

ErasmusNacionalna agencija za program Erasmus+ Cmepius je od 18. do 20. maja 2017 organizirala mednarodni dogodek “eTwinning meets Erasmus+", njegov namen je bil spodbujanje kakovosti evropskih šolskih projektov in projektnega planiranja v projektih eTwinning in Erasmus+. Na dogodek, na katerem je bilo okoli sto domačih in tujih udeležencev, so povabili tudi naša dijaka Domna Kogovška in Asjo Šmitek, ki sta v angleščini predstavila svoje vtise s prakse na Cipru.
Zapisal: Bogdan Zdovc

ŽigaZa nami je prvi letošnji veterinarski projekt; od 26. 2. do 5. 3. 2017 smo delali v zavetišču Paphiakos & CCP Animal Welfare na Cipru. To je največje zavetišče na tem otoku, poleg psov in mačk skrbijo tudi za kunce, morske prašičke, koze, konje in osle.
V petih delovnih dneh smo opravili 50 sterilizacij, 38 kastracij in 24 drugih posegov, oskrbeli pa smo tudi mnogo lastniških živali, ki so jih pripeljali na kliniko. Tokrat sta se nam pridružila dijak Žiga Černilogar iz 4. VE in naš bivši dijak Žiga Oražem.
Neprofitna oprganizacija SVSP - slovenski veterinarji sterilizirajo potepuhe