Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Mednarodna dejavnost

ŽigaZa nami je prvi letošnji veterinarski projekt; od 26. 2. do 5. 3. 2017 smo delali v zavetišču Paphiakos & CCP Animal Welfare na Cipru. To je največje zavetišče na tem otoku, poleg psov in mačk skrbijo tudi za kunce, morske prašičke, koze, konje in osle.
V petih delovnih dneh smo opravili 50 sterilizacij, 38 kastracij in 24 drugih posegov, oskrbeli pa smo tudi mnogo lastniških živali, ki so jih pripeljali na kliniko. Tokrat sta se nam pridružila dijak Žiga Černilogar iz 4. VE in naš bivši dijak Žiga Oražem.
Neprofitna oprganizacija SVSP - slovenski veterinarji sterilizirajo potepuhe

irci kolažV januarju in februarju smo organizirali pettedensko delovno prakso za dijakinjo iz finske šole Amiedu iz Helsinkov in tritedensko za pet dijakinj iz St. John College iz irskega mesta Cork. Kot bodoče veterinarske tehnice so delale na različnih veterinarskih klinikah, dve izmed njih pa obiskujeta izobraževalni program oskrba domačih in divjih živali, zato smo jim omogočili prakso v ljubljanskem živalskem vrtu. Obiskale so tudi našo šolo, kjer smo jim razkazali vivarij in strokovne učilnice. Ogledale pa si so tudi nekaj turističnih znamenitosti Slovenije in Benetke v času karnevala. Dejale so, da so bile zelo zadovoljne tako s prakso kot tudi s Slovenijo, njenimi lepotami in prijaznimi ljudmi.
Z omenjenimi šolami sodelujemo že dlje časa, tako da bodo jeseni tudi naši dijaki uživali njihovo gostoljubnost na Irskem in Finskem.
Zapisal: Bogdan Zdovc, dr. vet. med.

HeidelV sredo, 2. 11. 2016, smo se gimnazijci Gimnazije in veterinarske šole, BIC LJ., v spremstvu laboranta Gašperja Jana Simona odpravili na dvodnevno mednarodno konferenco Znanosti in družbe z naslovom The Past in the Present: the Making of Memories. Potekala je v Heidelbergu v znanstveno raziskovalnem centru EMBL (European Molecular Biology Laboratory).
Konferenca je obsegala dvanajst izjemno zanimivih predavanj. Razdeljena so bila na štiri dele – od evolucije živalskih možganov pa vse do visoko nadpovprečnega avtobiografskega spomina. Vrnili smo se polni novih znanj.
Zapisal: Aljaž Pišek

kosovo 2016Krompirjeve počitnice smo preživeli na Kosovu, na naši že standardni lokaciji, v zavetišču v Gračanici. Poleg psov iz zavetišča smo oskrbeli kar nekaj lastniških živali. V slabih dveh delovnih dneh smo opravili 68 sterilizacij in kastracij in štiri druge posege. Tudi tokrat je projekt finančno podprl Zavod RS za šolstvo.

Preberi več

s4Prvi vikend v oktobru smo preživeli v Doboju, na naši že standardni lokaciji, v zavetišču na Preslici. Poleg psov s Preslice smo oskrbeli kar nekaj lastniških živali in iz zasebnega azila (fundacija Đorđević). V slabih dveh delovnih dneh smo skupaj z dijaki, ki obiskujejo Gimnazijo in veterinarsko šolo, BIC Ljubljana, opravili 50 sterilizacij in kastracij in tri druge posege. Tudi tokrat je projekt finančno podprl Zavod RS za šolstvo.
Dne 7. 10. 2016 smo krenili na šolsko ekskurzijo Ljubljana-Zagreb-Sarajevo-Split-Ljubljana. Res?
To je bila ukana, saj smo prišli uspešno le do Doboja. Po peturni vožnji smo si privoščili pravo bosansko večerjo, čevapčiče v lepinji, ki nam jih je prinesla prijazna gospa Aida.

Preberi več