Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Gnezdo1V torek, 7. marca 2017, smo na drevje okoli šole obesili nove ptičje gnezdilnice in odstranili stare, že razpadajoče. Bil je skrajni čas, saj je pomlad v zraku in si ptiči že iščejo primeren prostor za gnezdenje. Pri delu nam je pomagal ornitolog Milan Vogrin, dogajanje pa je posnela ekipa TV Slovenije za oddajo O živalih in ljudeh. Sodelovali so Hana, Tinkara, Miha in Luka iz 1. a razreda, Tilen iz 1. b razreda ter Franja in Julija iz 1. ve razreda. Najbolj korajžna sta bila Tilen in Luka, ki sta plezala po drevesih.
Obesili smo pet različnih gnezdilnic in očistili stare gnezdilnice, ki so še uporabne. Ker nam je na koncu že zmanjkovalo časa in ker nismo imeli vsega potrebnega orodja, bomo akcijo še ponovili. Obesili bomo še pet hišic in očistili še preostale, če ne bodo že zasedene.
Prispevek o našem delu si lahko ogledate na RTV SLO 1 v oddaji O živalih in ljudeh v soboto, 11. marca 2017, ob 13.25 uri.
Vabljeni k ogledu!

g7Tole pa je slika vsebine ene od starih gnezdilnic za škorce. Ker ima večjo odprtino, je dostopna tudi vevericam in to kar vidite v njej, verjamemo, da je veveričje gnezdo.
Zapisala Sava Osole