Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 
Natečaj Knjižnica GVŠ 2019 3Mesec april kot mesec knjige je pri nas v znamenju akcije Podarim – dobim knjigo. Tako so aprila bralci v knjižnici lahko brskali med ponujenimi knjigami, jih odnašali in prinašali druge.
Šolska knjižnica je v sodelovanju z aktivom slovenistk in zunanjimi člani tudi letos razpisala natečaj za besedila, fotografije in likovne izdelke, tokrat z naslovom  Telefon – moj prijatelj, ki smo ga s slovesno razglasitvijo zaključili po koncu meseca knjige. Avtoricam pohvaljenih prispevkov je čestitala ravnateljica Marjana Mastinšek-Šuštar, ki je v krajšem priložnostnem govoru poudarila pomen knjige in branja v izobraževanju. Dijakinje so dobile tudi sladke nagrade iz šolske slaščičarne.
Na natečaju smo prejeli nekaj literarnih in likovnih prispevkov, fotografij letos ni bilo. Komisija se je odločila, da pohvali dva literarna prispevka, in sicer prispevek z naslovom R.I.P., dragi prijatelj avtorice Nine Jelovšek iz 4. vt in pesem Telefon – moj prijatelj Aleksandre Hafner iz 3. Besedili si lahko preberete na oglasni deski v knjižnici.
Posebej pohvaljena sta tudi likovna prispevka Ane Lucije Čuk iz 2. b in Dolores Jagodic iz 3. vt. Obe deli sta lepo ujeli naslovno temo natečaja in sta tudi na ogled v knjižnici.
Čestitamo in se zahvaljujemo za sodelovanje.                                
Zapisala Sava Osole