Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

prešerno

Dijaki in učitelji so dan pred osmih februarjem pripravili proslavo v počastitev spomina na dr. Franceta Prešerna in počastitev slovenske kulture. Če smo se lani posvečali Ivanu Cankarju, bo letošnje leto zaznamoval razsvetljenec, časnikar, jezikoslovec in avtor prve slovenske pesniške zbirke Valentin Vodnik, ki je bil tudi vodilna sila pri uvedbi slovenščine v šole v času Ilirskih provinc.
Šolska jedilnica je znova postala prizorišče kulture in umetnosti, človekove temeljne potrebe, saj se na ta način izraža neizrekljiv notranji svet.

Za povzdigovanje duha in izraz kulturne zavesti je poskrbela skupina dijakov, ki nas kar naprej preseneča s svojo ustvarjalnostjo. Proslavo je najprej svečano odprl mešani pevski zborček z Zdravljico; potem pa smo poslušali in gledali še izvirno interpretacijo Prešernovega povodnega moža ob spremljavi šolskega banda; BIC-ove poete, ki so s publiko delili del svoje intime v obliki avtorske poezije; Šilo, ki nas je zabavala z nabritostjo in iskrivostjo improvizacije; in napovedovalce, ki so vnesli mladostno svežino s svojo simpatično klepetavostjo. Vsi nastopajoči so se odlično odrezali, njihovo udejstvovanje pa nam je v ponos.
Zapisala: Bojana Žižek