Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 
obisk laboratorijev
Dijaki prvih letnikov BIC Ljubljana, gimnazijci in veterinarski tehniki, so septembra preživeli cel šolski dan v kemijskih laboratorijih na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. Izvedli so eksperiment "Labirint snovi", v katerem so spoznali šestnajst neznanih snovi in opravili osem poskusov: fermentacijo, plamenske reakcije, ugotavljanje videza, določanje gostote snovi, Benediktov test, topnost snovi v vodi, določanje pH vrednosti in izdelavo stiropornih krogel. S pomočjo rezultatov, pridobjenih s poskusi, so lahko na koncu delavnice točno določili, katere snovi so analizirali.
Dijaki so sodelovali v novem kemijskem projektu Teens' Lab družbe BASF, s katerim je želela predstaviti povezavo med kemijo in vsakdanjim življenjem ter tako mladim pokazati, kako zabavna in zanimiva je kemija, ter kako velik del našega vsakdanjega življenja predstavlja. 
Slovenija je tako postala četrta država na svetu, ki je ob Nemčiji, Ameriki in Španiji izvedla ta projekt, naši dijaki pa zadovoljni deležniki.
Pri delu so nas spremljali tudi novinarji iz Planet TV in posneli prispevek, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.
Zapisala: Darja Rizmal, prof. kemije