Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Igraj se kolažV četrtek, 24. maja, smo se člani vivarističnega krožka Gimnazije in veterinarske šole, BIC Ljubljana, Jure, Karin, Lidija, Neža, Vid in Zoja, udeležili festivala Igraj se z mano, ki je potekal na Kongresnem trgu.
Ideja festivala je povezovanje skozi igro. Aktivnosti spodbujajo socialno integracijo oz. inkluzijo med otroki, mladostniki in odraslimi osebami s posebnimi potrebami ter večinsko populacijo vseh generacij. Na delavnici »Leze, gre, leti« smo predstavili nekaj zanimivih prebivalcev našega šolskega vivarija, ki so pri obiskovalcih festivala vzbujali različne občutke, pri vseh pa radovednost in željo po spoznavanju drugačnih in manj poznanih bitij. Za festival smo pripravili tudi igro spomin s fotografijami živali iz našega vivarija.
Živali so vedno dobri motivatorji, naši dijaki pa so s svojo čuječnostjo in empatijo ponovno dokazali, da znajo navdušiti tudi zahtevnejše obiskovalce z različnimi predsodki do živali. Z druženjem, učenjem in igro smo tako na festivalu pomagali rušiti mejo med »hendikepom in običajnostjo« in pomagali uresničevati inkluzijo vseh ljudi ne glede na drugačnost.
Zapisala: Lidija G., mentorica vivarističnega krožka