Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Dejavnosti

Objava prispevkov v zvezi z različnimi dejavnostmi dijakov v šoli in izven nje.

konec 2018 191Na naši šoli smo s proslavo 24. junija obeležili dan državnosti; dan, ko je pred 28 leti slovenska skupščina razglasila neodvisnost Slovenije in prevzela nadzor nad svojimi mejami. Povsod po Sloveniji so se v spomin ene največjih prelomnic v slovenski zgodovini vrstile proslave. Proslavili pa smo tudi konec pouka v šolskem letu 2018/19.
Na začetku proslave nam je dijak na trobento zaigral Zdravljico, potem so se zvrstile glasbene, pevske in plesne točke ter nastop Šile s komičnimi improvizacijami. Dogodek sta povezovala Timeja in Oskar, ravnateljica pa je prebrala nekaj misli ob zadnjem dnevu pouka in vsem zaželela prijetne počitnice. Še zadnjič so nastopali za nas dijaki 4. letnikov, saj se pouk in tudi že matura zanje končala.
Zapisala: Bojana Žižek

akademija 2019V torek, 21. maja, smo se s tradicionalno Akademijo in podelitvijo nagrad in priznanj poslovili od zaključnih letnikov. Generacija zaključnih letnikov, ki jo sestavlja 131 dijakov, je pripravila predajo ključa, ki so si ga z napetim in zabavnim tekmovanjem morali prislužiti dijaki tretjih letnikov. Dijaki četrtih letnikov so pripravili različne igre in izzive, kjer so se njihovi nasledniki pomerili v plesu, kvizu in športu ter ob tem dodobra nasmejali zbrano publiko. Najbolje se je po ocenah stroge žirije odrezal 3. B, ki je tako postal ponosen enoleten varuh ključa šole. Tretji B, dobro ga čuvajte, zaklenite neumnosti in probleme ter odklepajte le dobre trenutke!
Po predaji ključa je zbrane nagovorila še ravnateljica in podelila škurhove nagrade ter zlata škurhova priznanja. Nagrade ob zlatem priznanju so si z večletnim in prizadevnim delom ter uspehom prislužili: Neža Garvas, Miha Kosec, Vid Rozman, Maj Rozman, Miha Kupljenik in Mirjam Golouh. Čestitamo!
Maturante po četvorki in zabavnem slovesu na Akademiji čaka še obilo učenja, da bodo na maturi kar se le da uspešni. Verjamemo, da bodo tudi k učenju pristopili tako prizadevno in radoživo, kot so se od nas poslovili.
Zapisala: Bojana Žižek

Razstava Irene SimonV šolski knjižnici na BIC Ljubljana, GVŠ, tokrat gostimo slikarsko razstavo gospe Irene Simon. Na njenih slikah so kot motiv največkrat zastopani cvetoči travniki, drevje in živali. Prijazne barve, veselje do življenja in predvsem subtilen odnos do narave so odlike njenega ustvarjanja. Pozitiven naboj in veliko veselje do ustvarjanja avtorica skozi svoje slike prenaša tudi na gledalca, ki gre z razstave hočeš nočeš nekako pomirjen in dobrovoljen. Čeprav majhna, je razstava zelo prikupna. Vabljeni!
Zapisala Sava Osole
Natečaj Knjižnica GVŠ 2019 3Mesec april kot mesec knjige je pri nas v znamenju akcije Podarim – dobim knjigo. Tako so aprila bralci v knjižnici lahko brskali med ponujenimi knjigami, jih odnašali in prinašali druge.
Šolska knjižnica je v sodelovanju z aktivom slovenistk in zunanjimi člani tudi letos razpisala natečaj za besedila, fotografije in likovne izdelke, tokrat z naslovom  Telefon – moj prijatelj, ki smo ga s slovesno razglasitvijo zaključili po koncu meseca knjige. Avtoricam pohvaljenih prispevkov je čestitala ravnateljica Marjana Mastinšek-Šuštar, ki je v krajšem priložnostnem govoru poudarila pomen knjige in branja v izobraževanju. Dijakinje so dobile tudi sladke nagrade iz šolske slaščičarne.

Preberi več

strašilo Štef gvšNa deževno obarvan majski torek smo dijaki 3. vt in hišnik Samo pod mentorstvom profesorice Lilijane Gros naredili strašilo. Hišnik Samo je iz dveh lesenih palic naredil križ, dijaki smo ga oblekli v lepo rdečo srajco in modre delovne hlače, ki smo jih okrasili z barvnimi našitki. Napolnili smo ga s slamo, da je prav prijetno mehak. Na glavo smo mu poveznili klobuk in strašilo Štef je začel s polno paro opravljati svojo nalogo na šolskem vrtičku.