Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Dejavnosti

Objava prispevkov v zvezi z različnimi dejavnostmi dijakov v šoli in izven nje.

V času od 18. do 21. aprila bodo na šoli potekale različne dejavnosti, prisotnost na dejavnostih je obvezna.
Dijaki 4. letnikov bodo imeli v tem času prilagojeni pouk. Razpored si lahko pogledate tukaj ali v eAsistentu.

V naši knjižnici spet praznujemo mesec knjige z akcijo Podarim – dobim knjigo. Vsak dan skozi ves mesec si lahko v knjižnici izberete kaj zase in podarite tisto, česar sami ne potrebujete več. Pridite, knjige čakajo!
Izbrali in razglasili smo tudi zmagovalce literarnega natečaja Ptički in čebelice. 
Vabljeni!
Zapisala: Sava Osole

Od četrtka, 16. 3., do sobote, 18. 3., je v Zapotoku potekal matematično-biotehnološki tabor. Dijaki 4. A oddelka so poglabljali svoje znanje iz vektorjev in kompleksnih števil. V delu tabora, ki se je nanašal na biotehnologijo, so se dijaki posvetili reševanju in rešitvam pole iz splošne mature. 
Z dijaki smo izpeljali tudi "Scavenger hunt". Tabora si ni bilo moč zamisliti brez tabornega ognja in iger z žogo. (Zapisal: J. Premru)

Sovica kolažV šolski ambulanti smo imeli nenavadno pacientko. Naša Bojana iz kuhinje je doma na Škofljici našla pod drevesom ležečo sovo, ki je bila očitno prizadeta, saj ni mogla pobegniti. Prepeljali so jo v oskrbo v šolsko veterinarsko ambulanto. Izkazalo se je, da gre za malo uharico. Pregled ni pokazal vidnih poškodb, zato so ji veterinarji pomagali z infuzijo in antibiotiki. Kmalu si je opomogla in preden so jo spustili na svobodo, je še nastopila pred TV-kamero za oddajo O živalih in ljudeh.
Ker se za male uharice ravno zdaj bliža čas gnezdenja, želimo naši sovi, da si najde par in uspešno vzredi nov rod sovic.
Prisepevk si boste lahko ogledali v oddaji O živalih in ljudeh, in sicer v soboto, 1. aprila 2017.
Zapisala: Sava Osole

Gnezdo1V torek, 7. marca 2017, smo na drevje okoli šole obesili nove ptičje gnezdilnice in odstranili stare, že razpadajoče. Bil je skrajni čas, saj je pomlad v zraku in si ptiči že iščejo primeren prostor za gnezdenje. Pri delu nam je pomagal ornitolog Milan Vogrin, dogajanje pa je posnela ekipa TV Slovenije za oddajo O živalih in ljudeh. Sodelovali so Hana, Tinkara, Miha in Luka iz 1. a razreda, Tilen iz 1. b razreda ter Franja in Julija iz 1. ve razreda. Najbolj korajžna sta bila Tilen in Luka, ki sta plezala po drevesih.
Obesili smo pet različnih gnezdilnic in očistili stare gnezdilnice, ki so še uporabne. Ker nam je na koncu že zmanjkovalo časa in ker nismo imeli vsega potrebnega orodja, bomo akcijo še ponovili. Obesili bomo še pet hišic in očistili še preostale, če ne bodo že zasedene.
Prispevek o našem delu si lahko ogledate na RTV SLO 1 v oddaji O živalih in ljudeh v soboto, 11. marca 2017, ob 13.25 uri.
Vabljeni k ogledu!

Preberi več