Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Dejavnosti

Objava prispevkov v zvezi z različnimi dejavnostmi dijakov v šoli in izven nje.

proslava 2017V četrtek, 21. 12. 2017, so dijaki Gimnazije in veterinarske šole, BIC Ljubljana, pripravili proslavo pred prihajajočimi prazniki. Spomnili so se dneva samostojnosti in enotnosti, ki ga praznujemo 26. 12., proslavo pa obarvali v božično-novoletnem duhu. Profesorji in dijaki so bili priča pestremu programu, kjer so nastopili metal band, kvintet, solistka Karin Jugovac in navijačici Valerija Okorn in Kim Kneisel. Program sta povezovala Tadeja Vidmar in Primož Kastaneto.

IMG 2920Za nami je jubilejni 20. biološki tabor, začetek take oblike terenskega in raziskovalnega dela pa sega v leto 1998. Začeli smo v Ankaranu, bili dve leti zapored v Luciji, vrsto let na Debelem rtiču, enkrat vmes še na Kortah in se spet vrnili na Debeli rtič, ki je najbolj ugodna izhodiščna točka za naše delo. Štirje oz. trije dnevi v raziskovanju morja in Slovenske Istre, Kraškega roba in podzemlja.
Učimo se na drugačen način, preko celega dne v stiku z naravo, sami s sabo in drug z drugim.

20biološki tabor kolaž1Na flišnem klifu Debelega rtiča in Mesečevega zaliva smo letos določevali submediteranske rastline in manj pogoste mediteranske vrste. Ob vznožju klifa, v pršnem pasu, pa halofite in jih primerjali s halofiti v Zatoku Polje, kjer lahko zaradi različnih habitatnih tipov v razširjenem pršnem pasu popišemo večje število slanoljubnih rastlinskih vrst. Mediteranske in tujerodne okrasne vrste rastlin smo poiskali v zdraviliškem parku. Analizirali smo cvetne formule semenk in izrisali diagrame.

Preberi več

Pomembno za vse:

  • Udeležba na ŠD je obvezna za vse, manjkajoči bodo morali odsotnost nadomeščati ob pouku ali v soboto.
  • Na pohod pridite primerno oblečeni (glede na vreme, temperature, napoved) in obuti (korenine, blato, rosa).
  • S seboj vzemite brezalkoholno pijačo, po želji malico.
  • Na pohodu se držite navodil vodij in spremljevalcev.
  • Hodite v skupini, dovolj hitro, da pred seboj vedno vidite predhodne dijake.
  • Na ŠD velja šolski red. Alkohol in druge nedovoljene substance so strogo prepovedane.

Želimo vam prijetno druženje!

Objavljamo Razpored za prve letnike in Razpored za 2., 3. in 4. letnike.

V priponki objavljamo razpored po oddelkih. Dijaki, bodite pozorni na uro začetka dejavnosti in na lokacijo, kjer bo potekala.
Na vsako delavnico in dejavnost, naj bo potekala v šoli ali zunaj nje, dijaki pridete 15 minut pred začetkom aktivnosti.
Morebitne nujne spremembe bodo objavljene na spletni strani šole. Razpored_Oktobrski_OIV_in_IND.pdf

tabor darja 2vZ dijaki 2. V in profesorico Majo Kuhar smo se 28. 9. 2017 odpravili na tridnevni medpretmetni razredni tabor v Zapotok, ki smo ga zasnovali na medpredmetni povezavi med kemijo in angleščino. Tricky translation smo gradili na šalah, besednih igrah in stripih s kemijskega področja, na koncu pa z govornimi nastopi na dano tematiko predstavili skupinske izdelke.
Preostali del tabora je bil športno obarvan: privoščili smo si kratek tečaj plezanja na plezalni steni (pod vodstvom plezalca), pohod na Kurešček in igre z žogo.
Imeli smo se torej delavno, športno, pa tudi sproščeno, igrivo in prisrčno. Želimo si novih dogodivščin, zato že kujemo načrte za naprej.
Zapisala: Darja Rizmal

Preberi več