Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Dejavnosti

Objava prispevkov v zvezi z različnimi dejavnostmi dijakov v šoli in izven nje.

novoletna proslava 2018 kolažDijaki Gimnazije in veterinarske šole, BIC Ljubljana, so nam v četrtek, 20. 12. 2018, spet pripravili pravo praznično poslastico. S proslavo smo obeležili dan samostojnosti in enotnosti, ki ga praznujemo 26. 12., celoten dogodek pa je bil obarvan z božično-novoletnim vzdušjem. Zbrana publika je bila priča nastopom kvinteta, šolskega orkestra in zborčka, recitaciji avtorske poezije dijakov in humornim točkam šolske impro lige ŠILE. Spregovorila sta še ravnateljica in predsednik dijaške skupnosti Miha Kosec, program pa sta izvirno povezovala Timeja in Ali. 
Vsi nastopajoči so se odlično odrezali. Prijetno petje in glasba sta zapolnila šolske prostore in srca pričujočih, v slogu verzov Borisa A. Novaka:
"Koliko glasov pod zvezdami neba!
Kakšna glasba vsepovsod okoli nas!
Glej stvari! Poslušaj njihov čarni glas,
Ti, ki si oko, ki si uho sveta."
Na koncu smo si še radostno zaželeli prijetne in vesele praznike.
Zapisala: Bojana Žižek

Praznične okrasitve razredov GVŠDecembrsko praznično vzdušje je zajelo tudi našo šolo. Poleg vsakoletne okrasitve šole so se letos nekateri razredi odločili, da poživijo svoje učilnice in in si tako polepšajo ure pouka. Dijaki 2. a so čarobni december začeli z miklavževanjem v prijetni, z lučkami okrašeni učilnici, dijaki 3. v pa so v kemičnem poskusu svojo učilnico uspešno posrebrili s snežinkami. V 2. v so bili mnenja, da je že tako dovolj mrzlo, zato so svojo učilnico zavili v darilo, v katerem najdete kamin s plamenom veselja, smrečico in gručo praznično razpoloženih slovenskih književnikov, ki se prav nič ne boji zelenega Grincha.
Da zgledi vlečejo, pa so potrdili tudi dijakinje in dijaki ostalih razredov, ki so v nadaljevanju decembra okrasili še kar nekaj učilnic.

A. Petek

Adventni venčki 2018 KolažDnevi so vse krajši, bliža se december in tudi letos je napočil čas za izdelavo adventnih venčkov. Dijaki 4. vt so se v četrtek, 22. 11., odpravili v Zapotok, kjer so v kreativnem ter veselem vzdušju do sobote ustvarjali čudovite decembrske aranžmaje.
Letošnja jesen je bila bogata s svojimi darovi, zato so nastali venčki iz najrazličnejših materialov: takšni, ki vas pozdravijo že na vratih, klasični namizni, izvirni na brezovih podstavkih … Prav gotovo bo vsak izmed njih v dolge zimske večere prinesel prijetno in upanja polno svetlobo. Svoj venček si boste lahko izbrali že ta četrtek, 29. 11., na predbožičnem dobrodelnem bazarju v času skupnih govorilnih ur na Gimnaziji in veterinarski šoli. Vabljeni!
Zapis: Andreja Petek

Viktorijanska čajanka v ZapotokuDijaki 3.b, profesorici Suzana Hajdinjak in Maja Kuhar smo se, tik preden se je topla jesen poslovila, odpravili na svež zrak, med zlato rdeče listje. 11. oktobra smo se v slogu viktorijanskih aristokratov ter v družbi Oscarja Wilda in njegovega »Vzornega soproga« (Oscar Wilde: An Ideal Husband) podali na jesensko podeželje, kjer smo preživljali čas ob dobri literaturi, se sprehajali po jesenskem gozdu in priredili čisto pravo čajanko. Ob tem smo se poučili o obdobju kraljice Viktorije, se kratkočasili s prevajanjem Wildove uspešnice, spoznavali kulturo in izvor pitja čaja, okušali beli, zeleni in črni čaj, ustvarjali popolnoma svoje vzorčke za čajne skodelice in se mastili z domačim pecivom. Za konec smo se, kot se spodobi, pozabavali še z uprizoritvijo prevedenega odlomka v kar štirih različnih izvedbah, v dopoldanskih urah 13. oktobra pa so nas jeklene kočije popeljale domov.

Zapis in foto: Maja Kuhar