Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Dejavnosti

Objava prispevkov v zvezi z različnimi dejavnostmi dijakov v šoli in izven nje.

KolažPomladno prebujenje se dogaja tudi v okolici šole. Ptički že veselo pojejo in prizadevni dijaki 3. VT razreda pod vodstvom prof. Lilijane Gros urejajo okolico šole. Najprej so na zunanjo gredo posadili živobarvne primule, da nas razveselijo ob prihodu v šolo. Nato so se lotili urejanja visokih gred in priprave gredice, kamor bomo posadili čemaž. Posebno poglavje pa so majhne smrečice in jelke, ki nam jih je darovala naša upokojena profesorica Jelka Miklič. Rasle so v cvetličnih loncih na njenem dvorišču in ker so lonci postali premajhni, smo jih presadili ven, v gaj za šolo. Upamo, da bodo preživele in zrasle v veselje vsem nam, še najbolj pa vevericam in ptičem.
Zapisala: Sava Osole

Pomladno prebujenjeSte opazili pomladno prebujenje v jedilnici GVŠ, še preden je zunaj vzbrstelo?
Pod mentorstvom našega kuharja Petra Hvalca dijakinji 3. V Aleksandra in Živa vsako sredo že navsezgodaj zjutraj pripravita prav posebno dobrodošlico najbolj zgodnjim dijakom.
Pri nas se tako že veselimo  <3, zdrave, družabne in znanja željne pomladi!
Zapisala: Darja Rizmal

Slike ukcDecembra smo se z dijaki 4. letnikov tehniške gimnazije odpravili na strokovno ekskurzijo v UKC Maribor in Pivovarno Laško.
V Mariboru nas je nasmejano in odprtih rok sprejelo osebje Oddelka za laboratorijsko diagnostiko. Tako so imeli dijaki možnost spoznati in videti delo in laboratorije v praksi. Prijazno osebje nas je popeljalo po poti različnih bioloških vzorcev, ki jih dnevno sprejmejo in analizirajo na različnih enotah.

Preberi več

info2019Dijaki in učitelji so učencem in njihovim staršem predstavili delo in življenje na Gimnaziji in veterinarski šoli: potek pouka v učilnicah in laboratorijih, praktični pouk, kako se učimo na različnih taborih, večdnevne športne dejavnosti in še veliko drugega.
Dijaki tehniške gimnazije so obiskovalcem pokazali tudi delček svojega znanja iz molekularne biologije, bodoči veterinarski tehniki pa so v svojo predstavitev vključili še živali.  Obiskovalci so si lahko ogledali še živali iz šolskih terarijev in razstavo mineralov, ki jo je pripravil naš bivši dijak, študent geologije.

heidel 2018Tudi letos se nas je osem dijakov tehniške gimnazije udeležilo konference iz cikla Znanost in družba, ki jo v nemškem Heidelbergu organizira EMBL, medvladna organizacija specializirana za temeljne raziskave na področju znanosti o življenju. EMBL opravlja temeljne raziskave v molekularni biologiji, usposablja znanstvenike, študente in obiskovalce na vseh ravneh, ponuja storitve znanstvenikom v državah članicah, skrbi za razvoj novih instrumentov in metod, aktivno sodeluje pri prenosu tehnologije in pri promociji evropskih raziskav o življenjskih znanostih.
Glavni namen srečanj Znanosti in družba je predstaviti pomembna področja znanstvenih raziskav o življenju in spodbujati razmislek o njihovih posledicah.
Tema letošnjih predavanj »Nalezljive bolezni: preteklost, sedanjost in prihodnost« je v času, ko se pojavljajo nekatera razmišljanja o možni škodljivosti cepiv, še posebej aktualna.V naših telesih in na njih živi astronomsko število mikrobov, ki so običajno neškodljivi in ​​pomagajo telesu pri opravljanju življenjskih nalog, nekateri pa lahko povzročijo bolezni, ki se lahko sprevržejo v polno epidemijo.

Preberi več