Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Dejavnosti

Objava prispevkov v zvezi z različnimi dejavnostmi dijakov v šoli in izven nje.

prosl4Zadnji šolski dan, 23. 6. 2017, so dijaki pripravili proslavo ob dnevu državnosti. Spet so se izkazali odlični pevci šolskega kvinteta, ki so zapeli Oj, Doberdob, Čuk se je oženil in Regiment po cesti gre. Pesmi je priredil vodja šolskega kvinteta Jošt Cankar iz 3. A. Za humor so poskrbeli dijaki, vključeni v ŠILO (šolsko impro ligo); predstavili so nam disciplino na kvadrat. V poletne počitnice pa smo zajadrali s pesmijo Poletje v školjki, v izvedbi Brine Predalič iz 1. B in Vida Rozmana iz 2.B.
Zapisala: Marija Topole

Zadnji teden pouka bodo v šoli potekale OIV oz. IND za vse dijake 1. letnikov in 2. letnike tehniške gimnazije. Prisotnost na dejavnostih je obvezna.
V četrtek, 22. 6., ostanete dijaki doma, saj v soboto, 17. 6., obiščete v okviru prireditve muzejska noč kateri koli muzej v Sloveniji in napišete poročilo (obrazec je v priponki za vsak letnik posebej).
V tem času ste prosti dijaki 3. letnikov tehniške gimnazije, obveznosti ste opravili med letom s podjetništvom.
Dijaki 2. letnikov veterinarskega tehnika ostanete doma in izdelate po navodilih prof. Lilijane Gros herbarij. V šolo ga prinesete na začetku novega šolskega leta, ko boste imeli prvič praktični pouk. Pregledali jih bodo učitelji praktičnega pouka.

Vsi dijaki pridete v šolo v petek, 23. 6., ob 8.30 zjutraj. Najprej bo v šolski avli proslava pred dnevom državnosti, nato podelitev spričeval.

Vse dejavnosti in poročila objavljamo v priponkah po posameznih oddelkih: 
OIV_1letniki_gimnazije.pdf 
IND_1letniki_VET.pdf 

OIV_2letniki_gimnazije.pdf

pogovor o knjigiNaš tretji pogovor o knjigi je bil na lep zgodnjepoletni dan, v četrtek, 1. junija 2017 ob 14. 30 uri, v čajnici Primula. Zaradi številnih obveznosti ob koncu šolskega leta in obilja drugih dogodkov ob tem letnem času se nas je tokrat zbralo samo pet.
Po dveh resnih knjigah smo tokrat govorili o lahkem branju. Ali pa tudi ne. Knjiga Očarljivi skupinski samomor odpira temo samomora, ki je tudi Slovencem blizu. Obravnava pa jo na lahkoten in šaljiv način in pisatelj Passilinna, znan pisec humornih del, je s to knjigo presegel samega sebe. Uspel je zabavati svoje bralce in razen tega celo zmanjšati stopnjo samomorilnosti na Finskem v letu, ko je knjiga izšla. To pa že nekaj pomeni.

Preberi več

Kolaž 3vtV četrtek, 30. marca, smo se odpravili na že dolgo pričakovani naravoslovni tabor. Ko smo po slabi uri posedanja na avtobusih končno prispeli v Zapotok, nas je tam že pričakala profesorica Gros z majhnim presenečenjem, dvema psičkama, ki sta bili ob našem prihodu zasuti z obilico objemčkov. Pozneje se je pripeljala še profesorica Nared s preostankom sošolcev, ki so, preden se je tabor lahko pričel, morali iti še po nakupih.
Naša prva aktivnost je bil »čemažev pohod«, na katerem smo poleg nabiranja čemaža spoznavali še druge rastline, kar je pomembno za delo veterinarskega tehnika. Ko smo se končno vrnili, se je že mračilo in čas je bil za večerjo. Naši vrli fantje so se takoj spravili za štedilnik in poskrbeli, da noben želodček ni ostal prazen.

Preberi več

JulijaMaja je izšel roman Povezani, ki ga je napisala naša dijakinja Julija Logar iz 3. B razreda.
Roman je fantazijski in govori predvsem o treh najstnikih, med katerimi je v glavni vlogi srednješolka Tia. Je vestna in uspešna dijakinja, ki jo zanimajo biološke raziskave, zato hodi k svojemu stricu v laboratorij. Tam spozna tudi nejevoljnega najstnika Luko, za katerega kmalu ugotovi, da se lahko spremeni v žival. Z razkritjem te skrivnosti pa se zaplete v nevarno dogodivščino.
Zanimivo in zabavno branje.
Dijakinji čestitamo in ji želimo še veliko literarnih uspehov.
Zapisala: Suzana Hajdinjak