Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Dejavnosti

Objava prispevkov v zvezi z različnimi dejavnostmi dijakov v šoli in izven nje.

Pomembno za vse:

  • Udeležba na ŠD je obvezna za vse, manjkajoči bodo morali odsotnost nadomeščati ob pouku ali v soboto.
  • Na pohod pridite primerno oblečeni (glede na vreme, temperature, napoved) in obuti (korenine, blato, rosa).
  • S seboj vzemite brezalkoholno pijačo, po želji malico.
  • Na pohodu se držite navodil vodij in spremljevalcev.
  • Hodite v skupini, dovolj hitro, da pred seboj vedno vidite predhodne dijake.
  • Na ŠD velja šolski red. Alkohol in druge nedovoljene substance so strogo prepovedane.

Želimo vam prijetno druženje!

Objavljamo Razpored za prve letnike in Razpored za 2., 3. in 4. letnike.

V priponki objavljamo razpored po oddelkih. Dijaki, bodite pozorni na uro začetka dejavnosti in na lokacijo, kjer bo potekala.
Na vsako delavnico in dejavnost, naj bo potekala v šoli ali zunaj nje, dijaki pridete 15 minut pred začetkom aktivnosti.
Morebitne nujne spremembe bodo objavljene na spletni strani šole. Razpored_Oktobrski_OIV_in_IND.pdf

tabor darja 2vZ dijaki 2. V in profesorico Majo Kuhar smo se 28. 9. 2017 odpravili na tridnevni medpretmetni razredni tabor v Zapotok, ki smo ga zasnovali na medpredmetni povezavi med kemijo in angleščino. Tricky translation smo gradili na šalah, besednih igrah in stripih s kemijskega področja, na koncu pa z govornimi nastopi na dano tematiko predstavili skupinske izdelke.
Preostali del tabora je bil športno obarvan: privoščili smo si kratek tečaj plezanja na plezalni steni (pod vodstvom plezalca), pohod na Kurešček in igre z žogo.
Imeli smo se torej delavno, športno, pa tudi sproščeno, igrivo in prisrčno. Želimo si novih dogodivščin, zato že kujemo načrte za naprej.
Zapisala: Darja Rizmal

Preberi več

IMG 20170929 123616

Na Gimnaziji in veterinarski šoli smo se odločili, da Evropski teden športa obeležimo z dvema zdravošolskima akcijama.
Prva akcija je bil GVŠ-maraton, ki se je začel na zunanjem igrišču ob 7.45 uri in trajal do 11.20. Cilj je bil preteči maratonsko razdaljo, tj. 42 km, brez prekinitev, z zaporednim tekom prijavljenih tekačev. Vsak od njih bi pretekel 5 krogov po v naprej določenem razporedu. Teklo je 45 tekačev (36 dijakov, 9 učiteljev) in en pes. Uvodni kilometer je opravila učiteljica, ki je »tekla za dva«, najvztrajnejši pa je bil Maj Rozman iz 3.A, ki je pretekel kar 8 km. V treh urah in pol smo skupno pretekli 320 krogov, saj so nekateri dijaki odtekli več od dogovorjenega. Ob izračunu so sodelujoči prišli na idejo, da do 70 km manjka le še nekaj krogov, ki so jih odtekli na lastno pobudo in tako z dopolnjeno razdaljo simbolično povezali 70 km s 70-letnico šole.

Preberi več

prosl4Zadnji šolski dan, 23. 6. 2017, so dijaki pripravili proslavo ob dnevu državnosti. Spet so se izkazali odlični pevci šolskega kvinteta, ki so zapeli Oj, Doberdob, Čuk se je oženil in Regiment po cesti gre. Pesmi je priredil vodja šolskega kvinteta Jošt Cankar iz 3. A. Za humor so poskrbeli dijaki, vključeni v ŠILO (šolsko impro ligo); predstavili so nam disciplino na kvadrat. V poletne počitnice pa smo zajadrali s pesmijo Poletje v školjki, v izvedbi Brine Predalič iz 1. B in Vida Rozmana iz 2.B.
Zapisala: Marija Topole