Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Vivarij

Kategorija Vivarij vsebuje vse prispevke povezane z dogajanjem v šolskem vivarju

FrančekLetošnja prireditev je bila obiskana nad pričakovanji, še posebej 6 in 7 letnih obiskovalcev se je kar trlo. Tako je naš Franček užival "v soju žarometov". Dijaki vivarističnega krožka GVŠ so imeli odlično podpora naravovarstvenikov. Zdaj nas je (bivših in sedanjih dijakov BIC) že več od polovice vseh sodelujočih na prireditvi.

 

 

 

Preberi več

Verjetno je vsem znano, da smo v naši šoli zbrani skupaj ljubitelji živali. Mucki, kužki in konjički niso naše edine domače živali, mnogi izmed nas imamo doma še mnoge druge, manj pogoste živali. Nekaj jih že mnogo let gojimo tudi v naši šoli, mnogim ljudem se te živali zdijo sluzaste, mrzle, zahrbtne in strašne, večinoma hudo nevarne. Nekatere gojimo kot hrano za drugih živali, nekatere pa iz radovednosti in želje po raziskovanju in razumevanju narave.

Vivaristi radi pokažemo naše živali učencem in dijakom, ki te priložnosti na svojih šolah nimajo. Mnoge šole vivarija nimajo, mi pa se lahko pohvalimo z njim. Vzdrževanje vivarija je namreč večleten proces, pri katerem ne gre brez vestnega in stalnega dela naših dijakov in mentoric tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih, pa tudi vodstvo šole nam vedno ustreže pri vseh naših projektih.

Preberi več

IMG 6167_resizeČlani vivarističnega krožka bomo spet sodelovali na razstavi eksotičnih živali Bioexo. V nedeljo ob 15.00 bomo imeli posebno predstavitev o delu vivarističnega krožka na GVŠ. Na razstavi bosta na ogled tudi naša šolska maskota zeleni legvan Franček in honduraška mlečna kača Slađana Cvetka Viktorija II. Tudi letos imajo prost vstop vsi zaposleni na BIC.

 

Več o prireditvi: http://www.bioexo.si/ 

 

Prisrčno vabljeni!