Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Natečaj71Na letošnjem natečaju je sodelovalo le 9 mladih fotografov, ki so prispevali 98 fotografij. Komisija je imela silno težko delo, saj smo prav v kategoriji »Skačemo, kjer je most«, kjer smo pričakovali drugačen pristop k temu mediju, prejeli le 6 ustrezno kvalitetnih del. Zato pa so te fotografije odlične in se jih ne bi sramoval tudi kak profesionalni fotograf.

Med fotografijami na prosto temo smo skušali izbrati čim več različnih žanrov. Prejeli smo večinoma fotografije hišnih ljubljenčkov, ki so vedno privlačne. So si pa motivi precej podobni, zato več kot dveh fotografij z isto vrsto živali nismo uvrstili v ožji izbor. Tako so bile mnoge sicer povsem korektne fotografije morda nepravično izločene.

Fotografije so ocenjevali: umetnostna zgodovinarka prof Andreja petek, biologinja Sava Osole in vodja natečaja Jure Slatner. Kot zunanji ocenjevalec je sodeloval še Milan Vogrin, samostojni raziskovalec, naravoslovni fotograf in ornitolog.

Iz vsake kategorije predstavljamo 3 fotografije, ki so prejele največ glasov žirantov. Vse tiste, ki so prejele vsaj dva glasova, pa so na ogled v galeriji. Naslednje šolsko leto bodo krasile hodnike v naši šoli.

Kategorija: Skačemo, kjer je most

Skozi zid, foto: Megi Delost

Ljubezen in norost sta si vzporedni, foto: Monika Gril

Foto: Marja Grešak

Prosta kategorija

Polet, foto: Nika Udovič

Natečaj12

Foto: Kristina ŠparemblekVsem udeležencem natečaja se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in jim želimo še veliko ustvarjalnih užitkov.