Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Foto: Jerca Hočevar

V tem šolskem letu zaključujemo že četrti fotografski natečaj na naši šoli, tokrat z motivi okolja, v katerem živimo. Vsaka hiša, drevo, cesta, klopica, rečno obrežje, vsak kotiček ima za posameznika poseben pomen. Taki kotički govorijo zgodbe, ki jih piše življenje in jih želimo pokazati še drugim. Mnogi taki kotički so zanimivi tudi na fotografijah.

Na fotografski natečaj smo v razpisanem roku prejeli 124 fotografij. Komisija v sestavi Jure Slatner, Sava Osole in Ivan Esenko je imela tokrat nepričakovane težave, saj velika večina fotografij tehnično ne ustreza kakovosti, ki je potrebna za izdelavo dovolj velike fotografije. Večina fotografij je bila namreč posnetih s telefonom in že ekran računalnika pokaže prevelika zrna. Zato se je komisija odločila, da objavimo fotografije zgolj v elektronski obliki, za objavo pa je izbrala le 5 fotografij ustrezne kvalitete, ki ustrezajo temi natečaja.

 

Foto: Megi DelostFoto: Megi DelostFoto: Megi DelostNatečaj01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Dodali pa smo še dve fotografiji izven kategorije, ki sodita že v žanr abstraktne fotografije, nastali pa sta kot eksperiment pri fotografiranju mesta ponoči.

 

Natečaj07

Natečaj07

 

  

 

 

 

 

Vsem fotografom čestitamo in jim želimo še mnogo veselja pri njihovem delu.
Za naslednje šolsko leto pa že napovedujemo nov natečaj. Tema natečaja bo šport. Pričakujemo, da boste s svojimi aparati (ne telefoni!) ovekovečili prizore, ki odslikavajo temo natečaja ali pa kakšno podrobnost, ki vas je pritegnila, recimo posnetki agilitija, rally obedience, militarija, preskakovanja ovir. Lahko pa se odločite za napere na svojem kolesu ali smučine v snegu, skok z rolko ...

Posnetke lahko začnete zbirati že med počitnicami, natančni pogoji razpisa bodo objavljeni septembra.