Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Fotografski krožek

Prispevki povezani z delovanjem Fotografskega krožka

Image 46aLjubitelji domačih živali (to pa smo menda vsi) spet pridemo na svoj teren. Tokrat smo prestavili natečaj na poletni termin, da vreme ne bo več izgovor, časa pa bo tudi dovolj.

Tema toktarnega fotografskega natečaja so domače živali, spet pridejo na vrsto psi, mačke in konji. Iščemo tudi koze, ovce, pujse, peteline, goske, račke, kače, želve...
2. tema je prosta. Sem sodijo sončni zahodi, rožice in hrošči...

Na natečaju lahko sodelujejo vsi udeleženci učnega procesa na BIC Ljubljana, poleg dijakov tudi zaposleni.

Preberi več

Čeprav smo z rejnimi živalmi v stiku takorekoč vsak dan, še zlasti bodoči veterinarski tehniki, pa se zdi, da s fotografskovega pogleda te živali niso posebej fotogenične. Na natečaj smo namreč dobili precej več fotografij v odprti kategoriji, skupaj 285. Med desetimi avtorji je bilo kar 9 deklet. Žirija je bila pri presoji precej enotna in je izbrala 33 fotografij, primernih za objavo. Ogledate si jih lahko v šolski spletni galeriji:

LOL 

 

 

Vstop v galerijo

Tema tokratnega fotonatečaja so rejne živali. V to kategorijo sodijo vse domače živali razen kužkov, muc in konjev in tudi kakšna na pol domača sodi sem, kot so ježki, polhi in podobno. 

Druga tema je prosta. Sem pa sodijo sončni zahodi, rožice in vse ostalo, kar vam je uspelo zabeležiti, vam je všeč in želite pokazati še drugim.

Preberi več

Natečaj71Na letošnjem natečaju je sodelovalo le 9 mladih fotografov, ki so prispevali 98 fotografij. Komisija je imela silno težko delo, saj smo prav v kategoriji »Skačemo, kjer je most«, kjer smo pričakovali drugačen pristop k temu mediju, prejeli le 6 ustrezno kvalitetnih del. Zato pa so te fotografije odlične in se jih ne bi sramoval tudi kak profesionalni fotograf.

Med fotografijami na prosto temo smo skušali izbrati čim več različnih žanrov. Prejeli smo večinoma fotografije hišnih ljubljenčkov, ki so vedno privlačne. So si pa motivi precej podobni, zato več kot dveh fotografij z isto vrsto živali nismo uvrstili v ožji izbor. Tako so bile mnoge sicer povsem korektne fotografije morda nepravično izločene.

Preberi več

Other side, foto: Megi DelostTokratna fotografska razstava je sad sodelovanja z Dijaškim domom Vič, kjer bivajo avtorice fotografij, ki so hkrati naše dijakinje. Fotografije so opremili in razstavili v dijaškem domu, zdaj pa so nam celotno razstavo prijazno posodili, da si jo lahko ogledamo še v šoli.

Fotografije na razstavi so različne po tematiki in pristopu, povezuje pa jih intimna čustvenost izraza. Opazna je ljubezen do narave in pred vsem ljubezen do živali, kar je še posebej izrazito pri Megi, ki je prispevala večino fotografij.

Megi se občasno loti fotografiranja z veliko strastjo, drugič pa spet čaka na posebne priložnosti. Tokrat so na ogled njene fotografije različnih žanrov. Poleg naravoslovne tematike srečamo tudi izzive mladosti in iskanje življenjske poti.

Sicer pa fotografije govorijo same zase. Postojte trenutek in poiščite zgodbo v njih!


Rok za pošiljanje vaših fotografij za fotografski natečaj "Skačemo, kjer je most" se počasi izteka. Vaše fotografije pričakujemo do 5. 5. 2015.