Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Fotografski krožek

Prispevki povezani z delovanjem Fotografskega krožka

Natečaj039Natečaj044

Letošnji fotografski natečaj sega še v lansko šolsko leto, saj smo ga razpisali za obdobje med poletnimi šolskimi počitnicami. Fotografirali ste pridno in nam poslali ogromno dobrih fotografij. V ožji izbor se jih je uvrstilo 50, med njimi pa je žirija v sestavi Ivan Esenko (fotograf in urednik), Milan Vogrin (fotograf in raziskovalec), Sava Osole in Jure Slatner, izbrala 10 takih, na katerih so predstavljeni hišni ljubljenčki in 10 drugačnih, tematika je bila poljubna. 
Vse izbrane fotografije si je mogoče ogledati v spletni galeriji, obstaja seveda druga pot: Predstavitev šole/Galerije. Med njimi izstopata vsaj dve, vsaka v svoji kategoriji. Avtorici sta Ela Zdešar (Meglen odsev) in Maja Grdadolnik (Veseli konj). Vsem avtorjem iskreno čestitamo za uspele fotke in jim želimo še veliko veselja pri tej dejavnosti!
Poleg dijakov se je letos opogumila tudi profesorica Maja, ki je na ogled poslala fotografiji svojega malega radovedneža in si prislužila odobravanje žirije. 

Mali porednež resize

V puhastih nebesih resize

Image 46aLjubitelji domačih živali (to pa smo menda vsi) spet pridemo na svoj teren. Tokrat smo prestavili natečaj na poletni termin, da vreme ne bo več izgovor, časa pa bo tudi dovolj.

Tema toktarnega fotografskega natečaja so domače živali, spet pridejo na vrsto psi, mačke in konji. Iščemo tudi koze, ovce, pujse, peteline, goske, račke, kače, želve...
2. tema je prosta. Sem sodijo sončni zahodi, rožice in hrošči...

Na natečaju lahko sodelujejo vsi udeleženci učnega procesa na BIC Ljubljana, poleg dijakov tudi zaposleni.

Preberi več

Čeprav smo z rejnimi živalmi v stiku takorekoč vsak dan, še zlasti bodoči veterinarski tehniki, pa se zdi, da s fotografskovega pogleda te živali niso posebej fotogenične. Na natečaj smo namreč dobili precej več fotografij v odprti kategoriji, skupaj 285. Med desetimi avtorji je bilo kar 9 deklet. Žirija je bila pri presoji precej enotna in je izbrala 33 fotografij, primernih za objavo. Ogledate si jih lahko v šolski spletni galeriji:

LOL 

 

 

Vstop v galerijo

Tema tokratnega fotonatečaja so rejne živali. V to kategorijo sodijo vse domače živali razen kužkov, muc in konjev in tudi kakšna na pol domača sodi sem, kot so ježki, polhi in podobno. 

Druga tema je prosta. Sem pa sodijo sončni zahodi, rožice in vse ostalo, kar vam je uspelo zabeležiti, vam je všeč in želite pokazati še drugim.

Preberi več

Natečaj71Na letošnjem natečaju je sodelovalo le 9 mladih fotografov, ki so prispevali 98 fotografij. Komisija je imela silno težko delo, saj smo prav v kategoriji »Skačemo, kjer je most«, kjer smo pričakovali drugačen pristop k temu mediju, prejeli le 6 ustrezno kvalitetnih del. Zato pa so te fotografije odlične in se jih ne bi sramoval tudi kak profesionalni fotograf.

Med fotografijami na prosto temo smo skušali izbrati čim več različnih žanrov. Prejeli smo večinoma fotografije hišnih ljubljenčkov, ki so vedno privlačne. So si pa motivi precej podobni, zato več kot dveh fotografij z isto vrsto živali nismo uvrstili v ožji izbor. Tako so bile mnoge sicer povsem korektne fotografije morda nepravično izločene.

Preberi več