Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Bioexo138V soboto in nedeljo, 20. in 21. 4. 2013, je potekala razstava eksotičnih živali Bioexo. Kot vsako leto smo ga aktivno udeležili tudi dijaki naše šole oz. člani vivarističnega krožka.

 

Foto: JS

 

 

 

Predstavili smo se z zeleno vodno agamo Emo, tisočnogo Jožico, Lejinimi: rdečerepo udavko Sky, kubanskim udavom Willsonom, legvanko Baziliko ter dihurjema Grizlijem in Tizo. Kot vsako leto tudi letos ni manjkal naš bivši dijak Žiga s svojim oziroma našim bivšim pitonom Darwinom.

Bioexo131Bioexo132Bioexo137

V sklopu razstave so potekale delavnice za otroke, poučili smo se legvanih, o genetiki morfov oz. barvnih različkov živali, kot so na primer albini. Slovenske mesojede rastline je predstavil naš laborant Jure. Odpravljali smo strah in predsodke do neobičajnih živali. Oba dneva je potekalo tekmovanje v izdelavi in opremljanju terarijev. Sodelovali so samo najbolj izkušeni izdelovalci, med njimi je naša Leja dosegla skoraj največ možnih točk. Opremljene in neopremljene terarije je bilo mogoče tudi kupiti.

Bioexo133Bioexo134Bioexo135Bioexo136

Po drevesih v rastlinjaku so plezale tri navihane zelene legvanke: Bazilika, Polda in Flipa, ki so profesionalno pozirale fotografom. V dihurčkovi igralnici so se podili razigrani dihurji vseh velikosti in barv, da pa je bil rastlinjak še lepši, so ga popestrili kaktusi z živobarvnimi roza in rdečimi cvetovi. Novost na letošnjem Bioexu so bile prikupne veverice poletuše.

 


 

Nika in Maša, foto: Nika