Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Interesne dejavnosti

Ekipa RTV SLO, oddaje O živalih in ljudeh, večkrat obišče našo šolo, saj se pri nas vedno dogaja kaj živalskega. Tokrat smo si od hišnika sposodili lestev in ornitolog Milan Vogrin je splezal do naših ptičjih gnezdilnic, ki jih imamo že vrsto let nameščene po drevju okoli šole. Po vrsti jih je previdno odprl in pogledal, kdo stanuje v njih. Radovednost pasle in pomagale so dijakinje Simona Mišić in Selima Hanić, 4. VE, ter Ana Lucija Čuk in Katarina Ahlin Rezar, 1. B, ki so že prej sodelovale pri hranjenju in opazovanju ptičev okoli šole. Zdaj so si lahko ogledale tudi podmladek, Milan pa jim je povedal še nekaj zanimivosti.
Kaj so našli v gnezdilnicah in o čem so govorili, si lahko ogledate v Oddaji o živalih in ljudeh, ki bo na sporedu to soboto, 19. maja ob 13,25 na RTV SLO 1; pozneje pa jo najdete v arhivu oddaj na spletu.

 MG 9499 111Večino gnezdilnic navadno zasedejo poljski vrabci, tokrat pa gnezdita tudi plavčka.
Foto: Milan Vogrin; zapisala Sava Osole.

ŽabaV prostorih GVŠ je ves konec tedna potekala prireditev prireditev, na kateri smo lahko podrobneje spoznavali številne zanimive živali, ki jih v živalskem vrtu nimajo na ogled. Vrstile so se delavnice, na katerih so gostje odpravljali strah in predsodke pred dvoživkami, plazilci in mrgolaznijo, seznanjali so se z napotki o gojenju, tudi naši veterinarji so imeli svoj kotiček s strokovno pomočjo pri težavah hišnih ljubljencev.
Fotografsko reportažo je pripravila naša nekdanja dijakinja Nika Janežič, ogled je mogoč na FB

Z veseljem objavljamo rezultate šolskega tekmovanja v računalniškem razmišljanju in pismenosti - Bober. Kljub skromni udeležbi višjih letnikov je osem dijakinj in dijakov doseglo dovolj točk za bronasto bobrovo priznanje.

1. letnik
Jurij Malovrh
Karmen Rehar
Nika Virant
Brina Predalič
Teja Okorn
Lea Belaj

3. letnik
Kevin Koman Modic

4. letnik
Maruša Kerenčič

Tokrat ni nihče zbral dovolj točk za uvrstitev na državno tekmovanje. Vsem nagrajencem iskrene čestitke, ostali pa boste dobili novo priložnost, da se izkažete, prihodnje šolsko leto.

Maruša resize16.1.2016 je na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti - Bober.

Z veseljem objavljamo, da se je med 3. letniki Maruša Kerenčič uvrstila na 2. mesto in osvojila zlato bobrovo priznanje. Gašper Bergant, ki se je boril v veliki množici iz 1. letnikov si je delil 28. mesto. Obema čestitamo za lep uspeh. 

 

Podkategorije

Kategorija Vivarij vsebuje vse prispevke povezane z dogajanjem v šolskem vivarju

Prispevki povezani z delovanjem Fotografskega krožka

V tej kategoriji se objavljajo prispevki v zvezi z naravoslovnim krožkom