Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

12. februarja, na pustni torek, so se že sredi dopoldneva iz veterinarskega kabineta prikazali palčki, tako dobro zamaskirani, da smo komaj prepoznali naše profesorje. Namesto ravnateljice smo v njeni pisarni našli prijazno staro babico, po hodniku pa se je sprehajala kraljica, ki ji je zvesto sledilo ogledalo. Vse je kazalo na to, da so iz šolske knjižnice pobegnili junaki iz pravljic. Še Princ nam je iz učilnice za anatomijo ukradel belega konja in z njim odjezdil v telovadnico, kjer se je, namesto dijakov, zbralo veliko število najrazličnejših živali, vojakov, rdečih kapic, čarovnic in drugih pustnih mask.

Voditeljici prireditve sta na začetku naključno izbrali člane žirije za najboljšo masko in jih posedli za mizo, izza katere so imeli lep pogled na oder. Najprej smo priklicali posamezne, nato pa še skupinske maske. Vsaka se je na kratko predstavila in tiste najboljše so izzvale bučen aplavz, ki je pripomogel k višjim ocenam žirije. 

Nato so prišle na vrsto skupinske maske, ki so pripravile tudi kratek program. Dijake je gotovo najbolj presenetila in navdušila pravljica o Sneguljčici, ki so jo uprizorili profesorji v zanimivih in izvirnih kostumih, ki smo jih prej videvali na hodnikih. Na oder je pridivjalo še krdelo dalmatinčkov in kopalci, ki so iskali bazen sredi šolske telovadnice.
Obiskal nas je tudi Slash in nam zaigral enega od svojih hitov. Zaključili smo s plesom maškar in baletnim nastopom ter podelitvijo nagrad za najboljšo masko, ki sta ju dobila ošabni pav in celotna zasedba Sneguljčice in sedmih palčkov. Vse maškare pa smo seveda dobile tudi krofe.

Fotografije so na ogled v naši fotogaleriji

 


Maša in Nika