Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

V telovadnici se je zbralo okrog petsto dijakov, vključno s fazančki, zaprtimi v kletke v vidno označeni Coni pernate divjadi. Začelo se je nekaj minut čez eno, z majhno zamudo (en ali dva meseca), kot vsako leto. 

Fazani11 Fazani1

Program sta vodila Marija in Anže, ki sta nas naučila kar nekaj novih kuharskih receptov za pripravo okusnega, svežega, letošnjega fazana. Vse pod kontrolo manekenke Lere z novo majčko. Na pomoč v kuhinji sta poklicala tudi Živo.

Fazani3 Fazani6

Uboge pernate živalice so bile na milost in nemilost prepuščene domišljiji maturantov, ki so si zamislili izvirne in zanimive naloge.
Pri prvi nalogi je iznajdljivo in prepričljivo zmagal razred veterinarjev, saj je pametni fazan našel luknjo v pravilih in brez pomoči soigralke žogo spravil izza hrbta do ust, brez uporabe rok.

Nevarnejša pa je bila naslednja naloga, fazanke so morale namreč pobriti z brivsko peno namazane balone, očitno pa so bile zelo previdne saj niti eden ni počil. Tudi tu so se izkazali veterinarji.
Tretja naloga je zahtevala previdnost in natančnost. Dijaki so na žlicah prenašali kurja jajca po poligonu in vsa jajca se do cilja niso vrnila cela. Tokrat so zamgali gimnazijci. Pri peti nalogi, tokrat spet za dijake, so se po poligonu podile v roza povite mumije, kasneje pa so dolgolaske v čebrih z vodo lovile jabolka. Izkazalo se je, da so nekatere zelo navdušene nad potapljanjem.

Fazani2 Fazani5

Ker pa fazančki niso le dijaki ampak tudi ''sveži'' profesorji, je bila zanje prav tako pripravljena naloga. Brez pomoči rok so morali prepričati piškot, da se je premaknil od čela do ust in najhitreje je uspelo novemu profesorju veterine.

Fazani4Fazani8

Privoščili smo si tudi letošnje razredničarke prvih letnikov. Kljub visokim petkam so poskočno stresale pink-ponk žogice iz škatlic, privazanih na pas. Glede na energičnost pri opravljanju naloge menimo, da bodo kos tudi (še vedno zmedenim) fazanom in jim želimo veliko uspeha pri kuhanju. Hočemo reči, pri delu razrednika.

Fazani9
Na račun je prišla tudi bodoča ravnateljica. Preverili smo kako hitro nam bo  lahko podpisovala opravičila. Kar zajeten kup papirjev je podpisala in poštempljala s svetlobno hitrostjo, zaradi hitenja ni pa opazila podtaknjene izjave o najnovejših gradbenih načrtih za šolo. Obeta se nam namreč kar lepo število bazenov, televizorjev na hodnikih (da bomo lahko spremljali tekme), kavčev v razredih in podobnih luksuznih stvari. Seveda je bilo vse mišljeno v hecu. Ali pač?

Fazani10
Maturantje so si zagotovili tudi brezpogojno spoštovanje in prijaznost fazanov, saj so jim morali le te (popolnoma prostovoljno seveda) obljubiti, da jim bodo vsaj odstopili sedež pri malici, na avtobusu ali vlaku, spustili v vrsti za malico in posodili svoj dežnik, ko bo deževalo. Poleg tega se maturantje ne bodo branili zastonj pijače in pričakujejo, da se jih na hodniku lepo pozdravlja. Vse to je lepo napisano v fazanski prisegi, ki jo mora vsak pernati dijak znati na pamet!


Maša in Nika