Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

vet erasmus 2018V zadnjih treh mesecih so bile v tujini tri ekipe veterinarskih tehnikov v okviru projekta Erasmus+. Še pred njimi pa sta se po koncu mature naši, zdaj že nekdanji, četrtošolki odpravili na Ciper, kjer sta dva meseca opravljali dela v veterinarski ambulanti in svoja doživetja delili z nami v blogu.
Po njuni vrnitvi je na sončnem Cipru praktično izobraževanje opravljala skupina dijakov programa veterinarski tehnik v spremstvu Blaža Vrtačnika. Nove izkušnje in znanja so pridobivali v zavetišču in na kliniki organizacije za zaščito živali Paphiakos & CCP Animal Welfare. Svoje vtise so zbrali v blogu.
Dijaki programa veterinarski tehnik so bili s spremljevalko Aljo Tufegdžič na praksi na Severnem Irskem v Veliki Britaniji in, kot so sami zapisali, »podrobneje spoznali svet intenzivne živinoreje saj je za njih 100 krav hobi«. Svoje strokovne ugotovitve in prostočasne aktivnosti so beležili v blogu.
Na Irskem v mestu Cork praktične izkušnje v različnih veterinarskih ambulantah pridobivajo naše dijakinje programa veterinarski tehnik. Kako poteka njihovo delo, s kakšnimi izzivi se srečujejo tako na delu kot ob prostem času, lahko preberete na blogu.