Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

IMG_5197_resizeLe nekaj korakov od naše šole se razprostira okoli 160 km2 veliko področje, imenovano Ljubljansko barje, polno svojstvenih vedut, arhitekture, rastlin in živali. Barje, pisano z malo začetnico, v slovenskem jeziku označuje med ljudmi nepriljubljeno mokrotno območje z značilno floro in favno. Nekoč so ta prostor imenovali Ljubljanski morost  oziroma Ljubljansko močvirje ali Močvir, Fran Levstik pa je leta 1880 prvič uporabi naziv Ljubljansko barje.

Območja, kot je Ljubljansko barje, so v Evropi vse redkejša in vse bolj dragocena. Spoznavanju, raziskovanju in varovanju tega področja je bil namenjen naš fotografski natečaj.

Komisija je izbrala 11 fotografij, ki ustrezajo tematiki in so dovolj kvalitetne, da zaslužijo javno objavo. Naključje je hotelo, da so avtorji izbranih fotografij vsega trije mladi fotografi, dva dijaka in ena študentka Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Vsem trem iskreno čestitamo!

Fotografije si lahko ogledate tudi v tudi v naši e-galeriji.

Sodelujočim na fotografskem natečaju se zahvaljujemo za njihov prispevek, ostale ljubitelje fotografije pa vabimo, da pridno fotografirate in se predstavite na naslednjem natečaju.