Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Esenko1Na željo dijakov smo na obisk povabili Ivana Esenka, ki je star znanec naše šole, saj smo z njim že večkrat sodelovali. Letos je kot naravoslovni fotograf sodeloval v komisiji za izbor najboljše fotografije na šolskem foto natečaju. Ker je tudi zavzet naravovarstvenik in avtor mnogih knjig in člankov, sta se vabilu pridružila še projekt Barje in bralni krožek.

Če pa povemo še to, da je Ivan oz. Jani, kot so ga klicali takrat, nekoč obiskoval našo šolo, je bil gotovo res že skrajni čas, da nas obišče in se s svojim delom predstavi dijakom.

Takole je ob njegovem obisku zapisala dijakinja Katarina Jenko:


 

Intervju z Ivanom Esenkom

4. aprila 2012 je na obisk na našo šolo prišel odličen fotograf, čebelar, pisec številnih knjig in člankov ter velik ljubitelj narave Ivan Esenko. Otroštvo je preživel v Litiji, kakor pripoveduje sam, da je živel ob reki Savi, v njej je lovil ribe, se veliko naučil o naravi, življenju in lepoti, ki ga je obdaja, to je bil del njegovega lepega otroštva. V svojem življenju je bil in je še vedno zelo aktiven. Če vas zanima njegovo življenje, ga vam bom razkrila v intervjuju, ki bo v celoti bo objavljen v novi številki šolskega glasila Škurh.

Esenko2     Esenko3

Foto: Nika Janežič